Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

2 Μαΐου 2012

«Μετρητής» ακτινοβολίας για κινητά


Για όσους προβληματίζονται γύρω από την ακτινοβολία που δέχονται από το κινητό τους, τώρα υπάρχει μια εφαρμογή που μπορεί πολύ απλά να την… μετρήσει!Ο λόγος για την εφαρμογή tawkon η οποία προς το παρόν απευθύνεται σε χρήστες συσκευών Android, καθώς η Apple είχε αρνηθεί στο εν λόγω app μια πολυπόθητη θέση στο Αpp Store, αναφέρει tovima.gr.

Η γυμνή αλήθεια

To tawkon λαμβάνει υπόψη το μοντέλο του κινητού και τα δεδομένα που μεταδίδει αυτό κάθε φορά. Έτσι, προειδοποιεί πότε τα επίπεδα της ακτινοβολίας είναι υψηλά, ενώ προσφέρει και χρηστικές συμβουλές γύρω από το πώς ο χρήστης μπορεί να περιορίσει την μεταδιδόμενη ακτινοβολία με απλές κινήσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι η απομάκρυνση της συσκευής από το κεφάλι του, η χρήση hands-free, η λειτουργία της ανοιχτής ακρόασης ή η απόρριψη κλήσεων.

Δικαίωμα ενημέρωσης και προστασίας

Οι επινοητές της έξυπνης εφαρμογής, υποστηρίζουν ότι οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την ακτινοβολία στην οποία εκτίθενται μέσω αυτών.

«Το tawkon αποτελεί μια δωρεάν εφαρμογή η οποία προειδοποιεί τον χρήστη πότε τα επίπεδα ακτινοβολίας του κινητού του χτυπούν κόκκινο και προσφέρει πολύτιμες συμβουλές γύρω από το πώς θα μπορούσαν να την περιορίσουν» αναφέρουν.

«Το 2010 και κατόπιν της απόρριψης της Apple, κυκλοφόρησε η εφαρμογή για «σπασμένα» (jailbroken) iPhone όπως επίσης και η έκδοση για Blackberry. To 2011, κυκλοφόρησε επιτυχώς το Beta app για λειτουργικό Android και τον Απρίλιο του 2012 κυκλοφόρησε η τελειοποιημένη μορφή της Android εφαρμογής» λένε οι δημιουργοί της εφαρμογής.tsantiri.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός