Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

25 Μαΐου 2012

''Τρίπολη''Οι μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του διαδικτύου!

Το 65% των μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ξεκίνησε μια πολύ σπουδαία συνεργασία ενημέρωσης των μαθητών δημοτικού από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Eκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης. Συγκεκριμένα ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου του Τμήματος Επιστήμης  Τεχνολογίας Υπολογιστών, υπό την επίβλεψη των καθηγητών Κώστα Κούτρα και Αγγελικής Αντωνίου...

Δημιούργησε μια σύγχρονη παρουσίαση διάρκειας μίας ώρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με θέμα τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση του διαδικτύου από μαθητές του δημοτικού.
Όπως ανέφερε ο Πέτρος Καλτεζιώτης, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, σκοπός της παρουσίασης είναι να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης των δημοτικών σχολείων της Τρίπολης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου (internet). Στόχος είναι η δράση αυτή να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Η παρουσίαση διεξάγεται σε κάθε τμήμα δημοτικού σχολείου ξεχωριστά, πραγματοποιείται συζήτηση με τους μικρούς μαθητές και συλλέγονται ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την χρήση των μαθητών στο internet.
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της δράσης είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τα πιθανά προβλήματα από την χρήση του διαδικτύου, τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισης, καθώς και γραμμές SOS για τις περιπτώσεις ανάγκης.
Εκτός από την παρουσίαση θα υπάρξουν και άλλες συμπληρωματικές δράσεις όπως η δημιουργία αφίσας και μαθητικός διαγωνισμός.
Μέσα από τέτοιες δράσεις αποδεικνύεται ότι ο Δήμος Τρίπολης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μπορούν να συνεργαστούν σε πολλά σημαντικά θέματα που θα ωφελήσουν τόσο την τοπική κοινωνία της Τρίπολης όσο και την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Τα κυριότερα συμπεράσματα της έρευνας για την χρήση του διαδικτύου από μαθητές δημοτικού είναι πως:
  • 78% των μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή και 65% των μαθητών έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
  • 13% των μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού χρησιμοποιούν Η/Υ σε Internet café.
  • 62% των μαθητών δημοτικού χρησιμοποιούν Η/Υ στο σπίτι, 18% στο σπίτι φίλων και 22% στο σχολείο.
  • 25% των μαθητών δημοτικού χρησιμοποιούν υπολογιστή / Διαδίκτυο 2-3 ώρες καθημερινά, ενώ το 34% 0-1 ώρες καθημερινά.
  • 38% των μαθητών δημοτικού σερφάρουν στο Διαδίκτυο μόνοι τους, χωρίς καμία παρουσία των γονέων τους. Το 28% των μαθητών χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο συχνά με την παρουσία των γονέων τους, ενώ μόνο το 7% πάντα με την παρουσία των γονέων.
  • 35% των μαθητών δημοτικού έχουν τον Η/Υ στο δωμάτιό τους.
  • 66% των μαθητών δημοτικού (34% αγόρια, 32% κορίτσια) παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια (on line, κονσόλα).
  • 39% των μαθητών δημοτικού συνομιλούν με άλλα παιδιά στο Διαδίκτυο.
  • 9% των μαθητών δημοτικού δίνουν προσωπικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο.
  • 38% των μαθητών δημοτικού έχουν ακούσει για μαγνητοσκόπηση ξυλοδαρμού.
  • 20% των μαθητών δημοτικού έχουν μάθει να χρησιμοποιούν Η/Υ μόνοι τους.
  • 61% των μαθητών δημοτικού χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο.
  • 50% των μαθητών δημοτικού έχουν δικό τους κινητό τηλέφωνο.
Για την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών και των γονιών τους για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου εγκαινιάζεται και η γραμμή βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με αριθμό 800 11 800 15. Τη γραμμή βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ / help@saferinternet.gr, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου διαχειρίζεται Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο νοσοκομείο Παίδων «Π & A Κυριακού»,





Πηγή...arcadiaportal.gr+..healthview.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός