Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

31 Μαΐου 2012

Μουσείο Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη;

Μια πρόταση για να τιμηθεί ο μεγαλύτερος Ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.Η δημιουργία «Μουσείου του Αγώνα» στην Τρίπολη μπορούσε να εξυπηρετήσει διπλό σκοπό: αφενός να τιμηθεί ο μεγαλύτερος Ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και αφετέρου να αποτελέσει πόλο έλξης των σχολείων όλης της Ελλάδας.


Την πρόταση για την δημιουργία του Μουσείου κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος. Συγκεκριμένα η πρότασή του προβλέπει την μεταφορά των οστών του Ελευθερωτή του Γένους Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Μουσείο του Αγώνα, που θα πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα στην Τρίπολη προκειμένου όλοι οι μαθητές των ελληνικών σχολείων, αλλά και όλοι οι Έλληνες να έχουν τη δυνατότητα να τα προσκυνήσουν αποτίνοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής στο μεγαλύτερο Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το σαφές μήνυμα ότι πρέπει να γίνει ένα νέο ξεκίνημα για το κράτος και το λαό μας.

Τα οστά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη τα τελευταία χρόνια είναι θαμμένα κάτω από τον έφιππο ανδριάντα του που βρίσκεται στην πλατεία Άρεως της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Αναφερόμενος στην πρόταση αυτή, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί σημαντικά για την πόλη της Τρίπολης, ενώ θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα οστά του Ελευθερωτή του Γένους Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Επίσης, σε συγκέντρωση στελεχών της εκπαίδευσης Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, ο κος Αποστολόπουλος, πρότεινε ακόμα τη δημιουργία - ονομασία της "πλατείας του μαθητή" στην Περιφέρεια τιμώντας με αυτό τον τρόπο, όπως είπε, τον πιο σκληρά εργαζόμενο αυτής της χώρας που είναι ο μαθητής.

Μιλώντας με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού τόνισε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ένας μαθητής, υπογράμμισε το σκληρό καθημερινό του πρόγραμμα και δήλωσε ότι όλοι πρέπει να τιμήσουμε δεόντως την αδικημένη νέα γενιά αυτού του τόπου.

Πρόκειται, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας, για μια συμβολική κίνηση που θα αγκαλιαστεί όχι μόνο από την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και από το σύνολο της κοινωνίας.







Πηγή...moriasnow.gr


0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός