Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

8 Μαΐου 2012

Όταν είναι πολύ νόστιμο το φαγητό παχαίνει!!

Ο κρίσιμος ρόλος της γκρελίνης
Η ουσία γκρελίνη αυξάνεται ότι κάποιος τρώει από ευχαρίστηση και όχι από πείνα. Μάλιστα η έκκριση αυτής της χημικής ουσίας μπορεί να οδηγήσει στην υπερφαγία υποστηρίζει μία ιταλική έρευνα.




Συγκεκριμένα, οι οκτώ νέοι 21 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα, είχαν τη δυνατότητα να φάνε το αγαπημένο τους φαγητό, καθώς και ένα φαγητό που δεν τους άρεσε και τόσο πολύ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι χορτάτοι εθελοντές είχαν αυξημένη έκκριση της γκρελίνης, όταν έτρωγαν το φαγητό που τους άρεσε. Αντίθετα, τα επίπεδα ήταν χαμηλότερα, όταν έτρωγαν το γεύμα που δεν τους άρεσε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αύξηση αυτή δείχνει ότι ενεργοποιείται το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, το οποίο παραβλέπει το σήμα κορεσμού. Έτσι, ο κάθε εθελοντής συνέχιζε να τρώει χωρίς να πεινάει. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Τέλος, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όσο πιο καλά κατανοήσουν τους μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από την ευχαρίστηση που νιώθουν οι άνθρωποι όταν τρώνε, τόσο πιο εύκολα οδηγηθούν στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.







Πηγή...newsbeast.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός