Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

17 Μαΐου 2012

Ισραηλινό F-15 έκανε βόλτες επί μία ώρα στα Κατεχόμενα της Κύπρου!


Τουρκικά μαχητικά F-16 ενεπλάκησαν σε αερομαχία με ένα ισραηλινό F-15 το οποίο πέρασε την "Πράσινη Γραμμή" στην Κύπρο και πέταξε πάνω από τα Κατεχόμενα σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος του Ισραήλ, απέναντι στην Τουρκία.






Το σημαντικότερο είναι ότι η τουρκική Αεροπορία εμφανίστηκε εντελώς απροετοίμαστη για το επεισόδιο, καθώς όπως γράφει και στην ιστοσελίδα του το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, το ισραηλινό μαχητικό μπαινόβγαινε επί μία ώρα από την ελεύθερη ζώνη προς τα Κατεχόμενα, εισερχόμενη πέντε φορές στον εναέριο χώρο τους εντελώς ανενόχλητο από την τουρκική Αεροπορία. Συνολικά πέταξε οκτώ λεπτά επάνω από την Βόρεια Κύπρο.
Το επεισόδιο συνέβη στις 14 Μαΐου και φαίνεται ότι πλέον το Ισραήλ εφαρμόζει άκρως επιθετική τακτική έναντι της Τουρκίας, με προβολή αεροπορικής ισχύος στο "μαλακό υπογάστριο" της Άγκυρας, εκεί που δεν έχει καμία διεθνή νομιμοποίηση.
Το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρει ότι «δόθηκε σήμα συναγερμού (scramble)» σε δύο τουρκικά F-16 που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, τα οποία απογειώθηκαν για να κάνουν για πρώτη φορά από το 1974 αναχαίτιση σε εχθρικό ίχνος επάνω από τα Κατεχόμενα. Και η ανακοίνωση αναφέρει ότι «εμπόδισαν το ισραηλινό αεροσκάφος να συνεχίζει να παραβιάζει το συγκεκριμένο εναέριο χώρο».

Παρά το γεγονός ότι πλησίασαν τα τουρκικά μαχητικά εν τούτοις το ισραηλινό δεν απομακρύνθηκε και παρέμεινε στην περιοχή, προκαλώντας τα με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή σε αερομαχία με στοχοποίηση εκατέρωθεν.

Ο Ισραηλινός πιλότος μάλιστα, απάντησε ότι "δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απαιτούν να αποχωρήσει γιατί πετούσε μέσα στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και είχε λάβει άδεια από την Κύπρο, ενώ αντίθετα αυτοί ήταν παράνομοι και έπρεπε να αποχωρήσουν άμεσα".
Που σημαίνει ότι για πρώτη φορά άρχισαν να τίθενται σε εφαρμογή οι συνθήκες μεταξύ των δύο χωρών και μάλιστα με τον τρόπου που ξέρει το Ισραήλ να εφαρμόζει τέτοιες συνθήκες...








Πηγή... defencenet.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός