Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

28 Μαΐου 2012

Εκεί που η γη ενώνεται με τον ουρανό

Φωτογραφίες από τα «κρεμαστά» μοναστήρια του κόσμου, ανάμεσά τους και τα Μετέωρα Όταν θέλει κάποιος να προσευχηθεί βοηθά να βρει ένα μέρος ήρεμο και ειρηνικό. Σε τέτοια μέρη είναι χτισμένα πολλά μοναστήρια του κόσμου, που μοιάζουν να βρίσκονται στο σημείο που η γη ενώνεται με τον ουρανό.





Χτισμένα σε απίστευτα ύψη στις πλαγιές βουνών και βράχων, γίνονταν ο προορισμός μόνο των πολύ αφοσιωμένων πιστών.

Η πρόσβαση ήταν –και είναι- εφικτή μόνο μέσω στενών, απότομων και αθέατων πολλές φορές μονοπατιών προκειμένου τίποτα να μη διαταράσσει την ησυχία τους.

Ένα από τα μοναστήρια που φαίνεται να αψηφά τους νόμους της φυσικής είναι αυτό που «κρέμεται» στην πλαγιά του βουνού Huashan στην Κίνα. Το βουνό είναι ανάμεσα στα πέντε ιερά βουνά της Κίνας και φιλοξενεί πολλούς ταοϊστικούς ναούς.




Στο Μπουτάν, το μοναστήρι Taktshang Tiger's Nest κρέμεται από ένα βράχο στα 2.300 πόδια πάνω από το Paro Valley. Κάποιοι από τους επισκέπτες δεν κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους και έχασαν τη ζωή τους καθ’ οδόν.



Σε ύψος 3.900 ποδών στέκεται η Μονή Σουμελά, στο βράχο όπου είχε βρεθεί μία θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.



Μόνο με… καλάθια ήταν εφικτή η πρόσβαση στη Μονή Ρουσάνου, στα Μετέωρα, μέχρι να φτιαχτούν δρόμοι και σκαλιά, τη δεκαετία του ‘20.





Γύρω από ένα βράχο έχει χτιστεί το Sigiriya – η «Βράχος του Λιονταριού» στη Σρι Λάνκα. Στην ιερή πόλη υπάρχουν τα ερείπια του αρχικού ναού που χρονολογείται από το 500 μ. Χ. Τα πόδια του λιονταριού υπάρχουν ακόμα στην είσοδο αλλά το κεφάλι έπεσε πριν από χρόνια.





Μετέωρα








Πηγή....newsbeast.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός