Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

28 Μαΐου 2012

Η πικρή αλήθεια… της ζάχαρης

Είναι γεγονός ότι στον πολιτισμένο κόσμο οι περισσότεροι έχουνε εθιστεί σε μια πολύ βλαβερή συνήθεια: τη ζάχαρη. Καταναλώνει περίπου 1 κιλό ζάχαρη την εβδομάδα ο καθένας – με άλλα λόγια, περίπου 35 κουταλάκια την ημέρα!
Δεν είναι παράξενο λοιπόν που ανησυχείτε για τις επιπτώσεις αυτής της ουσίας στην υγεία σας. Σίγουρα η ζάχαρη κάνει πολλά φαγώσιμα πιο νόστιμα, ενώ επίσης είναι πολύ χρήσιμη ως συντηρητικό. Πέρα όμως απ’ αυτά, δεν έχει απολύτως τίποτα άλλο να σας προσφέρει.





Δεν έχει θρεπτική αξία
Η ζάχαρη είναι καθαρή ενέργεια και τίποτα παραπάνω. Δεν περιέχει κανένα σημαντικό θρεπτικό στοιχείο, δηλαδή, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ίνες ή πρωτεΐνες που χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλές τροφές που μας δίνουν ενέργεια, όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά, καθώς μας προσφέρουν χρήσιμα θρεπτικά συστατικά.

Έχει πολλές θερμίδεςΜία κουταλιά ζάχαρη περιέχει 16 θερμίδες που γρήγορα συσσωρεύονται. Για παράδειγμα, μια μικρή σοκολάτα έχει 7 κουταλιές ζάχαρη. Και αν ο οργανισμός σας παίρνει περισσότερες θερμίδες απ’ όσες χρειάζεται, αποθηκεύει το περίσσευμα με μορφή λίπους.

Καταστρέφει τα δόντιαΗ ζάχαρη είναι από τους κύριους υπαίτιους για τα χαλασμένα δόντια. Αντιδρά χημικά μαζί με ορισμένα βακτηρίδια που υπάρχουν στα δόντια, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένα οξύ καταστρεπτικό για το σμάλτο τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια το μέσο 12χρονο παιδί να έχει 5 χαλασμένα δόντια.

Μην ξεχνάτε...Γύρω στις 12 από τις κουταλιές που καταναλώνετε καθημερινά είναι φυσική ζάχαρη, που βρίσκεται σε τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και το γάλα. Ένα πορτοκάλι, για παράδειγμα, περιέχει περίπου 2 κουταλιές. Όταν σε ένα προϊόν διαβάζετε ότι δεν έχει προστεθεί ζάχαρη, δε σημαίνει ότι δεν περιέχει ζάχαρη. Μπορεί να περιέχει συστατικά που είναι πλούσια σε ζάχαρη, όπως μέλι και ξερά φρούτα.



www.real.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός