Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

30 Μαΐου 2012

Τιμωρήθηκε γυναίκα επειδή οδήγησε αυτοκίνητο σε μαστίγωμα !

Μία γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία καταδικάστηκε από δικαστήριο της Τζέντα να μαστιγωθεί 10 φορές επειδή έπιασε στα χέρια της τιμόνι. Η καταδίκη έρχεται δύο ημέρες αφότου ο βασιλιάς Αμπντάλα ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες θα μπορούν να γίνονται μέλη της βουλής αλλά και να είναι υποψήφιες για τις δημοτικές εκλογές του 2015...




"Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το βασίλειο έχει δύο επίπεδα έκφρασης, ένα για το εξωτερικό και ένα τοπικό κατασταλτικό", δήλωσε ένας δικηγόρος που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε σήμερα ότι αυτή η καταδίκη "δείχνει την κλίμακα των διακρίσεων κατά των γυναικών στο βασίλειο".
Το ότι καθυστερημένα επετράπη στις γυναίκες να ψηφίσουν στις εκλογές είναι καλό, αλλά αν είναι να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το μαστίγωμα επειδή προσπάθησαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη κυκλοφορία, τότε οι εξαγγελθείσες "μεταρρυθμίσεις" του βασιλιά είναι στην πραγματικότητα πολύ λίγες, δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η Σαουδική Αραβία παραμένει η μοναδική μουσουλμανική χώρα που δεν επιτρέπει στις γυναίκες να οδηγούν.









tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός