Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

14 Μαΐου 2012

Facebook: Απαγορεύεται να δίνεται το password σας και με το νόμο!


Μετά από τον θόρυβο που ξέσπασε γύρω από διάφορους εργοδότες, ειδικά στις ΗΠΑ, οι οποίοι ζητούσαν τουςπροσωπικούς κωδικούς του Facebook των εργαζομένων, οι αρχές προχώρησαν σε αποφασιστικά μέτρα.



Με το Password Protection Act έρχεται λοιπόν η νομική κάλυψη της προστασίας του πολύτιμου κωδικού των ατόμων στα social networks.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε από τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ και θα εμποδίζει τους εργοδότες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που υπάρχουν αποθηκευμένες σε ιδιωτικά αρχεία σε έναν υπολογιστή, όπως ιδιωτικά e-mail accounts, ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα και smartphones.

Η νομοθεσία θα ακυρώνει την πρακτική του εργοδότη να ζητά πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία του εργαζόμενου, ως προϋπόθεση της έναρξης συνεργασίας, δεν θα αναγνωρίζει δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης εκ μέρους του εργοδότη επειδή ο εργαζόμενος αρνήθηκε την πρόσβαση στα προσωπικά του στοιχεία, ενώ θα αφήνει τον εργοδότη να κινείται εναντίον του εργαζομένου στην περίπτωση που υπάρχει η υποψία υποκλοπής εταιρικών στοιχείων, γράφει το mediagate.gr.



tsantiri.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός