Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

7 Μαΐου 2012

Δωρεάν online μαθήματα από Χάρβαρντ και ΜΙΤ!Την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα δωρεάν online μαθήματα που θα προσφέρουν το Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, θα έχουν από το φθινόπωρο χρήστες από όλο τον κόσμο προκειμένου να πάρουν μια γεύση από εκπαίδευση υψηλότατου επιπέδου...

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν βιντεομαθήματα, θα συμμετέχουν σε online εργαστήρια και θα δίνουν διαδικτυακά τεστ, ενώ στο τέλος -με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο- αν θέλουν, θα αποκτούν και το σχετικό έγγραφο αποδεικτικό φοίτησης.
Τα δύο διάσημα ακαδημαϊκά ιδρύματα προχωρούν από κοινού στη δημιουργία της μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας «edX» και το καθένα θα προσφέρει 30 εκατ. δολάρια.
Πριν πέντε μήνες είχε προηγηθεί η δημιουργία από το ΜΙΤ μίας πλατφόρμας online σπουδών (MITx), που επιτρέπει στους φοιτητές να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως.
Βέβαια για να αποκτήσει κανείς ένα πραγματικό διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης ή το Χάρβαρντ, θα πρέπει να γίνει κανονικά δεκτός σε κάποιο από αυτά.
Τα δύο πανεπιστήμια παραμένουν άκρως επιλεκτικά, όσον αφορά τις αιτήσεις εισδοχής στην αρχή κάθε πανεπιστημιακής χρονιάς. Φέτος το μεν ΜΙΤ δέχτηκε μόνο το 8,9% των ενδιαφερομένων φοιτητών, το δε Χάρβαρντ ακόμα λιγότερους (μόλις το 5,9%).
Σύμφωνα με το ΜΙΤ, στην αρχή της σχολικής χρονιάς περίπου 120.000 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στο πρώτο online μάθημα («Εισαγωγή στα Κυκλώματα και στην Ηλεκτρονική»), γεγονός του τεράστιου ενδιαφέροντος για την εξ αποστάσεως μάθηση. Κάπου στο μέσον του έτους, γύρω στα 20.000 άτομα συνεχίζουν να παρακολουθούν ενεργά το μάθημα μέσω του διαδικτύου.Πηγή:on-news

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός