Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

5 Μαΐου 2012

Με τείχος προσπάθησαν να κρύψουν παραγκουπόλεις στις Φιλιππίνες


Σκοπός ήταν να μην φαίνονται οι παραγκουπόλεις κοντά στο σημείο όπου γινόταν μια διεθνής διάσκεψη για τη φτώχεια.

Προσωρινό τείχος για να μην φαίνονται οι παραγκουπόλεις κοντά στο σημείο όπου γινόταν μια διεθνής διάσκεψη με σκοπό την μείωση της φτώχειας στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού ύψωσε η κυβέρνηση των Φιλιππίνων, με αποτέλεσμα να γίνει αντικείμενο επίκρισης.
Το τείχος υψώθηκε σε μια γέφυρα από το αεροδρόμιο ως το συνεδριακό κέντρο, κρύβοντας τους χιλιάδες κατοίκους των παραγκουπόλεων από τη θέα των εκατοντάδων αντιπροσώπων της ετήσιας συνόδου του διοικητικού συμβουλίου της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης (Asian Development Bank, ADB).
Οι επικριτές της απόφασης αυτής επισήμαναν ότι το γεγονός ότι οι φτωχοί κρύφτηκαν έστειλε το λάθος μήνυμα.
«Αποκλείοντας τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πίσω από ένα φράκτη, η κυβέρνηση των Φιλιππίνων στέλνει το μήνυμα ότι η ακραία φτώχεια μπορεί απλά να αγνοηθεί», επισήμανε η Τζέσικα Έβανς, στέλεχος της οργάνωσης Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η οποία λαμβάνει μέρος στη σύνοδο.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και μέλη συνδικάτων έκαναν πορεία με κατάληξη το χώρο έξω από το συνεδριακό κέντρο, καταγγέλλοντας κυβερνητικές πολιτικές οι οποίες, όπως τόνισαν, είναι εναντίον των φτωχών.
Ο υπουργός Επικοινωνιών της κυβέρνησης Ρίκι Καραντάνγκ είπε ότι η ύψωση του τείχους αποτελεί ένα «ζήτημα αστικού σχεδιασμού και αισθητικής, όχι ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Εκτιμάται ότι το 30% των 94 εκατ. πολιτών στις Φιλιππίνες και σχεδόν 1,8 δισ. άνθρωποι στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού είναι φτωχοί, ήτοι ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα.24h.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός