Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

7 Μαΐου 2011

Επίδομα σε νέα ζευγάρια για να μην αποκτήσουν αμέσως παιδί!!

Χώρες όπως η Ιαπωνία, ο Καναδάς και η Αυστραλία παρέχουν στα νεαρά ζευγάρια χρηματικά κίνητρα για ν΄αποκτήσουν παιδιά.
Όμως, μια περιοχή της Ινδίας κάνει ακριβώς το αντίθετο. Τούς δίνει μπόνους για να καθυστερήσουν ν΄αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί.



Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται στο κρατίδιο Μαχαράστρα της κεντροδυτικής Ινδίας και έχει δυο στόχους:να καθυστερήσει τη δημογραφική ανάπτυξη και να βελτιώσει την υγεία των γυναικών.

Η Ρατζία Σαγιάντ ήταν 20 ετών όταν παντρεύτηκε τον Σακίλ, το 2007. Το ζευγάρι ζει μαζί με τους γονείς του άνδρα στο χωριό Σεντουργιάνε, 250χλμ από το Μουμπάι, πρωτεύουσα του Μαχαράστρα. Το σπίτι είναι απλό και τα έσοδα όχι σταθερά.

Η Ρατζία δεν εργάζεται και ο Σακίλ είναι μουσικός και μπορεί να κερδίσει από 200 ως 2.500 ρουπίες (3 ως 38 ευρώ) το μήνα. Ο πατέρας του κερδίζει 3.000 ρουπίες πουλώντας φρούτα. Το ζευγάρι εντάχθηκε στο πρόγραμμα αυτό λίγο μετά το γάμο του. "Δε θέλαμε ν΄αποκτήσουμε παιδί αμέσως.

Η οικονομική μας κατάσταση δεν ήταν καλή. Αλλά και εγώ δεν ήμουν σε καλή φυσική κατάσταση και δεν ήθελα αυτό να έχει επιπτώσεις στο παιδί", λέει η Ρατζία Σαγιάντ.

Η Ρατζία θα λάβει 5.000 ρουπίες εάν δεν αποκτήσει παιδί για μια περίοδο δυο ετών μετά το γάμο και επιπλέον 2.500 ρουπίες εάν δε μείνει έγκυος για έναν ακόμα χρόνο. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε εθελοντική βάση.

Τα ζευγάρια πρέπει ν΄αποδείξουν ότι παντρεύτηκαν χωρίς να εξαναγκαστούν και επίσης πρέπει να παρακολουθούν ανά τρίμηνο κάποια μαθήματα, όπως για παράδειγμα μαθήματα οικογενειακού προγραμματισμού.

Τα προφυλακτικά και τα αντισυλληπτικά χάπια διανέμονται δωρεάν, ενώ επιτρέπονται και οι αμβλώσεις.

Δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο μετά την Κίνα, η Ινδία απέκτησε επιπλέον 181 εκατομμύρια κατοίκους τα τελευταία δέκα χρόνια και ο πληθυσμός της υπολογίζεται στα 1,21 δισεκατομμύρια το 2011, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.





www.protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός