Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

3 Μαΐου 2012

Είναι απαραίτητη η επέμβαση στον προστάτη;

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την προστατεκτομή.Δεν είναι λίγοι οι άντρες που επιλέγουν την προστατεκτομή για να προστατευτούν από τον καρκίνο του προστάτη. Είναι όμως απαραίτητο;


Έρευνα η οποία ξεκίνησε το 1994 και ολοκληρώθηκε μετά από 12 χρόνια υποστηρίζει ότι η χειρουργική προστατεκτομή δεν οδήγησε σε σημαντική μείωση της θνησιμότητας από τον καρκίνο του προστάτη. Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτήν τη διαπίστωση μελετώντας 731 άνδρες με καρκίνο του προστάτη, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη.


Συγκεκριμένα, οι άνδρες που χειρουργήθηκαν είχαν μόνο 3% περισσότερες πιθανότητες μεγαλύτερης επιβίωσης συγκριτικά με όσους δεν είχαν χειρουργηθεί και ο γιατρός τούς είχε συστήσει συστηματική παρακολούθηση.

Βέβαια, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η επέμβαση φαίνεται πως αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης των ανδρών με τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου του προστάτη.

Παράλληλα, τα τελευταία 30 χρόνια πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι η εξέταση του PSA έχει οδηγήσει σε «υπερδιάγνωση» όγκων του προστάτη, πολλοί από τους οποίους τελικά είναι ακίνδυνοι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η προστατεκτομή μπορεί να συνοδεύεται από δυσάρεστες επιπλοκές, όπως η ακράτεια και η ανικανότητα.




newsbeast.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός