Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

9 Ιουνίου 2012

Τροφές που βοηθάνε τη συγκέντρωσή μας


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι καθώς περνούν τα χρόνια το σώμα μας γερνά μαζί με… εμάς. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για τη διατήρηση ενός υγιούς εγκεφάλου, αν προσθέσετε «έξυπνες» τροφές και ποτά στη διατροφή σας.





Η καφεΐνη σας ενεργοποιεί

Δεν υπάρχει η «μαγική συνταγή», ωστόσο η καφεΐνη μπορεί να σας ενεργοποιήσει και να βοηθήσει τη συγκέντρωσή σας. Τη βρίσκετε τόσο στον… καφέ, όσο και σε σοκολάτες, ενεργειακά ποτά και φάρμακα. Μην το παρακάνετε όμως γιατί μπορεί να σας γυρίσει… μπούμερανγκ.

Η ζάχαρη ενισχύει την ετοιμότητά σας

Η ζάχαρη είναι η τροφή που «προτιμά» ο εγκέφαλός σας. Όχι η κρυσταλλική που βάζετε στον καφέ, αλλά η γλυκόζη, την οποία μεταβολίζει το σώμα σας από τους υδατάνθρακες και τα σάκχαρα που καταναλώνετε. Γι’ αυτό αν φάτε ή πιείτε κάτι γλυκό μπορείτε να ενισχύσετε βραχυπρόθεσμα τη συγκέντρωσή σας και τη διανοητική σας ικανότητα. Μην υπερβάλλετε όμως γιατί θα… ανέβει και η ζυγαριά!

Μην αμελείτε το πρωινό

Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση ενός σωστού πρωινού μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και την προσοχή. Οι μαθητές που τρώνε καλό πρωινό τείνουν να είναι πιο αποδοτικοί από όσους… δεν το προτιμούν!

Τα ψάρια είναι η καλύτερη τροφή για τον εγκέφαλο

Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενώ συνδέονται και με τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης άνοιας και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Καταναλώστε καθημερινά μια χούφτα ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Ε, που προλαμβάνει την εξασθένιση των γνωστικών λειτουργιών. Αντιοξειδωτικά περιέχει και η μαύρη σοκολάτα, όσο και καφεΐνη που ενισχύει τη συγκέντρωση.

Δοκιμάστε το αβοκάντο και προϊόντα ολικής άλεσης

Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χοληστερόλης, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος. Τα αβοκάντο περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Ετοιμαστείτε για μια… μεγάλη και κουραστική μέρα

Ξεκινήστε με ένα φυσικό χυμό, ένα ψωμάκι ολικής άλεσης με σολωμό και ένα φλιτζάνι καφέ. Ακόμη, φροντίστε να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, να πίνετε αρκετό νερό, να ασκήστε και να… ξεκουράζεστε!







ygeianews.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός