Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

29 Ιουνίου 2012

Τα ασύρματα δίκτυα είναι "παιχνιδάκι" για τους χάκερ!


Σύμφωνα με την έρευνα της βρετανικής εταιρείας CΡΡ, η οποία ασχολείται με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, το ασύρματο δίκτυο (wi-fi) του υπολογιστή σας μπορεί μέσα σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα να δεχτεί την επιδρομή ενός χάκερ!




Οι ερυενητές διαπίστωσαν ότι από τα 40.000 ασύρματα δίκτυα που ελέγχτηκαν τα μισά δεν πληρούσαν βασικούς κανόνες ασφάλειας, ενώ περισσότερα από 9500 αυτά δεν διέθεταν ούτε κωδικούς ασφαλείας ούτε πρόσθετα password.
Υποκλοπή 350 κωδικών σε μία ώρα!
«Ενημερώνουμε όλους τους κατόχους ασύρματων δικτύων wi-fi να θυμούνται ότι, οποιαδήποτε πληροφορία μοιράζονται σε δημόσια δίκτυα μπορεί εύκολα να εντοπιστεί και να υποκλαπεί από χάκερ. Η συγκεκριμένη έρευνα μας άνοιξε τα μάτια όσον αφορά τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν στα δημόσια ασύρματα δίκτυα» αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Μάικλ Λιντς.
Οπως πρόσθεσε ο ίδιος, μέσα σε μία ώρα ένας επιδέξιος χάκερ μπορεί να κλέψει μέχρι και 350 προσωπικούς κωδικούς και password προσωπικών δεδομένων (πιστωτικών καρτών,στοιχείων ebanking).
Τι πρέπει να κάνετε!
Ανάμεσα στους τρεις τύπους κρυπτογράφησης ασύρματου δικτύου που υπάρχουν, ο πιο ασφαλής σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η προστατευμένη πρόσβαση wi-fi (WΡΑ και WΡΑ2), με κωδικό τουλάχιστον 20 τυχαίων αλφαριθμητικών χαρακτήρων (αριθμοί, πεζά και κεφαλαία γράμματα)και password 63 χαρακτήρων! Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουν οι χρήστες που χρησιμοποιούν τα δημόσια δίκτυα ασύρματης πρόσβασης (καφετέριες,καταστήματα). Πρέπει να χρησιμοποιούν πάντα κρυπτογραφημένες υπηρεσίες αν μεταφέρουν κωδικούς ασφάλειας, προσωπικά και οικονομικά δεδομένα γιατί η η πρόσβαση σε αυτά τα δίκτυα δεν μπορεί να προστατευθεί μέσω κρυπτογράφησης.




www.pyles.tv

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός