Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

8 Ιουνίου 2012

Στις σχολικές αίθουσες ο υπολογιστής των 25 δολαρίων

Την παρθενική του εμφάνιση στις σχολικές αίθουσες έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Raspberry Pi, ο «υπολογιστής των 25 δολαρίων», όπως είναι γνωστός, με τους μαθητές του κολεγίου Swallow Hill στο Leeds της Αγγλίας να γίνονται οι πρώτοι που ξεκίνησαν μαθήματα πληροφορικής χρησιμοποιώντας το εν λόγω μηχάνημα.
Έτσι, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το όραμα του αγγλικού ιδρύματος Raspberry Pi Foundation, το οποίο θέλησε να δημιουργήσει ένα κομπιούτερ με τόσο χαμηλή τιμή, κυρίως για να μπορέσουν να εξοπλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο εκπαιδευτικά ιδρύματα, τόσο στον αναπτυγμένο όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Με σκοπό «να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό, αφού οι μαθητές δεν θα πειραματίζονται με τον υπολογιστή μόνο στο σχολείο, αλλά θα μπορούν να τον πάρουν και στο σπίτι τους», όπως δήλωσε ο Eben Upton, ιθύνων νους του Ιδρύματος, στο Business Weekly.

Με μέγεθος που δεν ξεπερνά μια πιστωτική κάρτα, ο Raspberry Pi συνδέεται σε οποιοδήποτε μόνιτορ ή τηλεόραση. Προσθέτοντας ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι, και υπό την προϋπόθεση ότι στον χώρο που χρησιμοποιείται υπάρχει ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ, ο μαθητής θα μπορεί να «σερφάρει» στο διαδίκτυο, να γράφει κείμενα ή να βλέπει βίντεο ακόμη και υψηλής ευκρίνειας σε σάιτ όπως το YouTube. Χάρις στον επεξεργαστή των 700 MHz και τη μνήμη RAM των 256 MB, ο υπολογιστής έχει τη δυνατότητα να καλύψει και με το παραπάνω τις βασικές ανάγκες ενός παιδιού. Ενώ βασίζεται στο «ανοικτό» λειτουργικό σύστημα Linux, ώστε όλα τα προγράμματα που τον συνοδεύουν να είναι δωρεάν.

Στην πραγματικότητα, το μόνο παράπονο που έχει ακουστεί μέχρι σήμερα για το κομπιούτερ είναι πως είναι… δυσεύρετο, καθώς το Ίδρυμα δεν είχε προβλέψει τον καταιγισμό από παραγγελίες που θα δεχόταν - υπολογίζεται πως, μέσα στις πρώτες ημέρες έναρξης της διάθεσής του, οι παραγγελίες από ιδιώτες και οργανισμούς ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια. Οι υπεύθυνοι του Raspberry Pi Foundation διαβεβαιώνουν ότι σε λίγο καιρό θα μπορέσουν να αυξήσουν την παραγωγή του, ώστε να καλύψουν τη ζήτηση. Παράλληλα, ετοιμάζουν και τα πρώτα περιφερειακά για το μηχάνημα: πριν από λίγες ημέρες, αποκάλυψαν μία κάμερα που θα μπορεί να προστεθεί στον υπολογιστή, για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο.


protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός