Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

9 Ιουνίου 2012

Γυαλιά που σας βοηθούν να αδυνατίσετε

Ένα ρομαντικό βράδυ σε ένα καλό και ακριβό εστιατόριο. Τεράστια πιάτα, μικρές μεριδούλες φαγητό γαρνιρισμένες με λουλουδάκια και εξωτικές σαλτσούλες. Υπέροχο θέαμα για τα μάτια και το απόλυτο κενό για το στομάχι.







Τελειώνει το θεσπέσιο δείπνο, με το δείγμα πραγματικού φαγητού, αλλά η πείνα δεν έχει κορεστεί. Το επόμενο λογικό βήμα είναι μια επίσκεψη σε μια καντίνα του δρόμου ή στο πιο κοντινό σουβλατζίδικο και να τα περιττά κιλά.

Επειδή όμως η διαδικασία του φαγητού εμπεριέχει και μεγάλη δόση συνήθειας και ψυχολογίας, Ιάπωνες επιστήμονες προχώρησαν σε μια περίεργη εφεύρεση. Δημιούργησαν ένα ζευγάρι γυαλιά, τα οποία με τη βοήθεια μιας κάμερας μεγαλώνουν τις ποσότητες του φαγητού. Το κέικ δηλαδή στο χέρι φαίνεται πιο μεγάλο, ενώ το χέρι παραμένει στο φυσικό του μέγεθος. Εθελοντές που πήραν μέρος στο πείραμα, έφαγαν 10% λιγότερο μια και το κομμάτι κέικ τους φαινόταν μεγαλύτερο.

Προσοχή πως φοράτε τα γυαλιά

Η εφεύρεση έχει στόχο να βοηθήσει τους καλοφαγάδες να καταναλώνουν λιγότερα λιπαρά. Αυτό προϋποθέτει όμως είτε ότι οι πελάτες στα εστιατόρια θα διαθέτουν τα καινούργια γυαλιά είτε ότι τα εστιατόρια θα διαθέτουν τα γυαλιά. Θα χρεώνουν όμως τις μικρότερες μερίδες τους στην ίδια τιμή; Αλλά αν οι πελάτες βλέπουν και τα προϊόντα στα ράφια πιο μεγάλα μπορούν άραγε και οι βιομηχανίες να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων αφού θα ‘φαίνονται’ μεγαλύτερα;

Κάθε νόμισμα όμως έχει δυο πλευρές και καμία μέθοδος δεν είναι ακίνδυνη. Γιατί όποιος βάλει λάθος τα γυαλιά του θα βλέπει τα κέικ πιο μικρά και θα τρώει πιο πολύ. Θα τα βλέπει κατά ένα τρίτο πιο μικρά και υπολογίζεται ότι θα τρώει περίπου 15%.

Προσοχή λοιπόν στο πως φοράτε τα γυαλιά. Τα πάντα τελικά είναι θέμα οπτικής γωνίας.





skai.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός