Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

26 Ιουνίου 2012

Οι 10 πιο διάσημες και περιζήτητες παραλίες του κόσμου!

ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΊΚΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟ !
Το πιο κοινό παράπονο που ακούς από αυτούς που δεν πολύ-γουστάρουν να συνδυάζουν τις διακοπές τους με μια ξαπλώστρα στην παραλία είναι «βαριέμαι να είμαι συνεχώς ξαπλωμένος στον ήλιο».








Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε μάλλον πηγαίνεις στις λάθος παραλίες. Υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα να κάνεις από το να χτίζεις παλάτια στην άμμο, να πίνεις δροσερά κοκτέιλς και να διαβάζεις το τελευταίο best seller της αγοράς.

Συγκεντρώσαμε κάποιες από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου για όλα τα γούστα. Η επιλογή έγινε με βάση τις ψήφους φημισμένων ταξιδιωτικών εκδόσεων (Conde Nast Traveller) και έγκυρων sites (Trip Advisor). Στο 90% πιστεύουμε πως θα συμφωνήσεις. Το ότι περιλαμβάνεται και η Περίσα από την Σαντορίνη, ίσως να σε κάνει να αναρωτηθείς. Μη δώσεις σημασία στο φινάλε. Κανείς δεν ξέρει την Ελλάδα καλύτερα από τους Ελληνες… Φόρα το μαγιό σου και φύγαμε!

Aρ. 10 : Παραλία Bondi, Αυστραλία

Οι 10 πιο "διάσημες" παραλίες του κόσμου (2)
Η παραλία Bondi δεν ήταν ανοιχτή για το κοινό μέχρι το 1982. «Bondi» σημαίνει «νερό που σπάει στα βράχια.raquo;, στη γλώσσα των ιθαγενών Αυστραλών. Και μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία του κόσμου, αλλά αν θέλεις να θαυμάσεις τον ουρανό και να κάνεις αξιόπιστο surf. τότε η διάσημη παραλία της Αυστραλίας είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείς.

Aρ. 9 : Negril, Jamaica

Οι 10 πιο "διάσημες" παραλίες του κόσμου (3)
Διαθέτει χιλιόμετρα λευκής άμμου, κρυστάλλινα νερά και απότομα βράχια. το Negril αρχικά ονομαζόταν Negrilo από τους Ισπανούς στα τέλη του 1400 και κάποτε αποτελούσε τον παράδεισο των πειρατών και των πολεμιστών. Πλέον, καθώς θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, έχει τη φήμη ότι εκπέμπει έναν …ειρηνικό παλμό: Hippies και ταξιδιώτες από την Αμερική ήταν αυτοί που πρώτοι έκαναν γνωστή την περιοχή τις δεκαετίες του 1960 και 1970. Πήγαινε μια βόλτα στο Rick’s cafe για να θαυμάσεις αυτούς που βουτούν απ’ τους βράχους και γιατί όχι να βουτήξεις κι εσύ. Αλλά πρόσεχε: ακόμα και ασφαλείς φαινομενικά βουτιές έχουν προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς κι έχουν στοιχίσει τη ζωή αρκετών τουριστών.

Aρ. 8 : Waikiki, Hawaii

Οι 10 πιο "διάσημες" παραλίες του κόσμου (4)
Στα 1800 αυτές οι παραλίες αποτελούσαν τον τόπο διακοπών των βασιλιάδων και παραμένει, αν όχι τόσο αποκλειστικός, αρκετά ακριβός. Τα υγρά εδάφη που αποτελούσαν μεγάλο μέρος της γοητείας του τόπου, στέγνωσαν κι αναπτύχθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ώστε να αποτελέσουν το επίκεντρο της τουριστικής βιομηχανίας της Hawaii. όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει υπέροχα ηλιοβασιλέματα, να κάνει ατέλειωτες ώρες surf.ng και να βγάλει άφθονες φωτογραφίες.

Aρ. 7 : Boracay, Φιλιππίνες

Οι 10 πιο "διάσημες" παραλίες του κόσμου (5)
Το κύριο νησί των Boracay είναι τόσο όμορφο που ακόμα κι αυτή που το βρίσκουν σχεδόν αδύνατο να κάτσουν σε ένα σημείο, σίγουρα θα βρουν τρόπο να βολευτούν και να το απολαύσουν. Πρόκειται, επίσημα, για μία από τις πιο όμορφες παραλίες στον Γη, το Boracay είναι τέλειο τόσο για κολύμπι όσο και για καταδύσεις. Η κύρια τουριστική περιοχή, White Beach, είναι στη μία πλευρά του νησιού και οι windsurfers θα πρέπει να διασχίσουν το νησί μέχρι την άλλη πλευρά ώστε να φτάσουν στην παραλία Bulabog. Μια βόλτα στην ψαραγορά για φρέσκα ψάρια, μαλάκια και όστρακα, θεωρείται απαραίτητη. Αν πάλι αναζητάς περισσότερα προς εξερεύνηση, μπορείς να πάρεις το καράβι για το νησί Laurel, που απέχει 30 λεπτά, και να καταδυθείς στις σπηλιές του Crystal Cove.

Aρ. 6 : Tarifa, Ισπανία

Οι 10 πιο "διάσημες" παραλίες του κόσμου (6)
Καμία σχέση με την κίτρινη φυλή των ταξιτζήδων, μη μπερδεύεσαι. Καθήμενος στο νοτιότερο τμήμα της ηπειρωτικής Ευρώπης, στην διασταύρωση της Μεσογείου με τον Ατλαντικό, η Tarifa έχει όλα όσα θα μπορούσες να ζητήσεις κι ακόμα περισσότερα: ήλιο, άμμο, ανέμους που αποτελούν το όνειρο κάθε kite surf.r και τέλεια νυχτερινή ζωή, συγκεντρωμένα όλα σε ένα. Ακόμα καλύτερα, αν βαριέσαι να χαζολογάς γύρω γύρω και να πίνεις σανγκρίες στην παραλία. μπορείς να πάρεις το καράβι για την πόλη Tangier, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι, στο Μαρόκο.

Aρ. 5 : Cancun, Μεξικό

Οι 10 πιο "διάσημες" παραλίες του κόσμου (7)
Οι άνθρωποι που τους αρέσει να συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους θα αγαπήσουν το Cancun. Βρίσκεται στη χερσόνησο Yucatan, στη Μεξικανική Καραϊβική και είναι ίσως ο απόλυτος προορισμός για πάρτι. Περιλαμβάνει πολυτελή resorts, τέλειες παραλίες και άφθονη νυχτερινή ζωή, τύφλα να ‘χει το Φαληράκι της Ρόδου. Επίσης, υπάρχουν αρχαιολογικά εκθέματα των Mayas που μπορείς να εξερευνήσεις στο Yucatan, συμπεριλαμβανομένου κι ενός από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου, το Chichen Itza. Όσοι επιθυμούν να έχουν περισσότεροι ησυχία, καλό θα είναι να προγραμματίσουν τις κρατήσεις τους καλοκαίρι ή φθινόπωρο, καθώς οι άλλες εποχές δεν ενδείκνυνται. Όπως και να έχει, το να έχεις στο album σου μια φωτογραφία όπως η διπλανή, σημαίνει ότι πρέπει να έχεις οπλιστεί με υπομονή ώστε να μην έχεις κι άλλους στο κάδρο σου.

Aρ. 4 : Maya Bay, Phi Phi, Ταϊλάνδη

Οι 10 πιο "διάσημες" παραλίες του κόσμου (8)
Γνωστή από τον …πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία, The Beach, η Maya Bay. προσφέρει λευκές παραλίες και φυσικά θαύματα, όπως είναι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι για καταδύσεις και οι λόφοι ύψους 100 μέτρων που προσφέρουν εξαιρετική θέα. Η χρονική στιγμή που θα το επισκεφτείς είναι το κλειδί της όλης υπόθεσης. Ορισμένες παραλίες τείνουν να εξαφανίζονται από την παλίρροια, αλλά και σφύζουν από κόσμο κατά τη διάρκεια της high season. Επίσης, απλό το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλη, τα κύματα κάνουν όλο τον κόλπο άκρως επικίνδυνο.

Aρ. 3 : Νησιά Andaman, Ινδία

Οι 10 πιο "διάσημες" παραλίες του κόσμου (9)
Τα νησιά Andaman, που βρίσκονται στον κόλπο της Βεγγάλης στον Ινδικό Ωκεανό, αποδεκατίστηκαν το 2004 από το τσουνάμι. Παρόλα αυτά, λόγω της ιστορίας τους, όταν η παλίρροια άρχισε να υποχωρεί από αυτά, οι αυτόχθονες κάτοικοι δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο για τα εδάφη τους. Εκεί θα βρεις πολυτελή resorts, αλλά αντίθετα με κάποιες άλλες από τις επιλογές του top 10, η επιβίωση των ντόπιων και τους περιβάλλοντος, υπερέχουν του τουρισμού σε ορισμένες περιπτώσεις. Η απαράμιλλη ομορφιά των νησιών Andaman είναι το όνειρο κάθε φυσιολάτρη, καθώς προσφέρει ένα εκπληκτικό θέαμα βιολογικής ποικιλίας.

Aρ. 2 : Περίσσα, Σαντορίνη, Ελλάδα

Οι 10 πιο "διάσημες" παραλίες του κόσμου (10)
Θα μπορούσαν να είναι περισσότερες από μία παραλίες στη λίστα, αλλά είπαμε να είμαστε λίγο πιο αντικειμενικοί. Εντάξει, έχουμε τις καλύτερες παραλίες, αλλά καλές είναι κι άλλες μωρέ. Αν σου αρέσουν τα ήρεμα νερά και η πολύ καυτή άμμος, τότε ένα ταξίδι στη Σαντορίνη και στις διάσημες παραλίες με τη μαύρη άμμο είναι ό,τι πρέπει. Χτισμένη πάνω στα απομεινάρια της καλντέρας του ηφαιστείου, η Σαντορίνη βρίσκεται 120 μίλια μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα και συχνά συνδέεται με το μύθο της Ατλαντίδας. Η Περίσσα είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού και η γύρω περιοχή σφύζει από ταβέρνες και εστιατόρια με τοπικές και μη λιχουδιές, αλλά και οινοποιεία. Εκτός όμως από αυτά, τα ηφαιστειακά βουνά που υψώνονται γύρω από την Περίσσα, την προστατεύουν από τα γνωστά σε όλους μας μελτέμια του Αιγαίου Πελάγους.

Aρ. 1 : Παραλία της Ipanema, Rio de Janeiro, Βραζιλία

Οι 10 πιο "διάσημες" παραλίες του κόσμου (11)
Αρχικά έγινε γνωστή από το τραγούδι του Antonio Carlos Jobim, «The Girl from Ipanema.raquo;, παρόλα αυτά είναι πιθανό να είναι η πιο sexy παραλία του κόσμου, καθώς τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι αυτοί που δείχνουν σαφή προτίμηση στην Ipanema, παρά στη γειτονική και κοσμοπολίτικη Copacabana. Μη βάλεις πολλά ρούχα στη βαλίτσα γιατί είτε θα είσαι ντυμένος ελαφρά ή δε θα φοράς τίποτα. Για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες στο Rio, με το όρος Sugar στο background σου, κατέβα στο σημείο που ενώνεται με την παραλία Arpoador λίγο πριν αρχίσει να σουρουπώνει, στο Posto 9, όπου η άμμος χρυσίζει.




Πηγή
http://to-kounavi.blogspot.com/2011/05/10_23.html#more

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός