Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

17 Ιουνίου 2012

Bλέπετε καλά; Κάντε τα τεστ για τα μάτια και μάθετε.....

Ανακαλύψτε την οπτική σας οξύτητα με δύο απλά τεστ για τα μάτια και μάθετε πόσο καλά βλέπετε. Διαβάστε ακόμη πως μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας για να βλέπετε πιο καθαρά.




Έχετε πρεσβυωπία;

Κρατήστε ένα περιοδικό σε απόσταση 30 εκ. από τα μάτια σας. Αν δεν διακρίνετε καθαρά τα γράμματα ή τα βλέπετε θολά σε αυτήν την απόσταση, τότε ίσως έχετε πρεσβυωπία. Υπολογίστε ότι 30 εκατοστά είναι περίπου όσο η απόσταση από τον καρπό μέχρι τον αγκώνα σας. Πρεσβυωπία είναι η αδυναμία ακριβούς εστιάσεως του ματιού σε αντικείμενα κοντινής απόστασης που έρχεται με την προχωρημένη ηλικία και συνήθως αφορά άτομα άνω των 40 ετών.

Βλέπετε καλά;

Για να μετρήσετε την οπτική οξύτητα μπορεί να σας βοηθήσει το διαγραμα Snellen που πήρε το όνομα του από τον Ολλανδό οφθαλμίατρο Hermann Snellen (1834-1908), ο οποιος ανέπτυξε το διάγραμμα το 1862. Αν θέλετε να τεστάρετε την μακρινή σας όραση τυπώστε και κολλήστε στον τοίχο την παρακάτω φωτογραφία σε κόλλα Α4. Έπειτα σταθείτε σε απόσταση 6 μέτρων από αυτή και αρχίστε να διαβάζετε τα γράμματα. Κλείστε το ένα μάτι και αρχίστε να διαβάζετε από το άλλο. Φροντίστε στο δωμάτιο να υπάρχει επαρκής, αλλά όχι υπερβολικά έντονος φωτισμός. Η κατώτατη γραμμή που μπορείτε να διαβάσετε αντιπροσωπεύει την οπτική σας οξύτητα.

Για έγκυρη και 100% αξιόπιστη μέτρηση της οπτικής σας οξύτητας πρέπει να απευθύνεστε στον οφθαλμίατρο

Πώς να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας, αν δεν βλέπετε καλά

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα όρασης οι παρακάτω ρυθμίσεις του υπολογιστή θα σας βοηθήσουν:

*Αν χρησιμοποιείτε το word, αυξήστε το "ζουμ" στο κείμενο από 100% (προεπιλογή) σε 150 % ή μεγαλύτερο. Στη γραμμή εργαλείων που βρίσκεται στο πάνω μέρος του κειμένου, επιλέξτε μεγαλύτερη γραμματοσειρά.

*Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε μεγεθυντικό φακό, για να μεγεθύνετε το συγκεκριμένο σημείο που θέλετε να εργαστείτε και όχι μόνο το κείμενο. Πηγαίνετε "Έναρξη", "Βοηθήματα", "Για άτομα με ειδικές ανάγκες" και επιλέξτε "Μεγεθυντικός φακός".

*Τέλος πολλά sites υποστηρίζονται και φωνητικάτεστ για τα μάτια



Πηγή...ofono.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός