Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

29 Ιουνίου 2012

Τροφές για εύκολο και γρήγορο Μαύρισμα!


Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία σας. Αυτό φυσικά το ξέρετε. Εκείνο όμως που δεν γνωρίζετε, είναι πως οι μικρές δόσεις έκθεσης στον ήλιο μπορούν να 'ευεργετηθούν' από την διατροφή σας και να αποκτήσετε γρηγορότερα το μαύρισμα που επιθυμείτε.








Η συστηματική κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μας επιτρέπει να έχουμε επιδερμίδα καλά ενυδατωμένη και καλά προετοιμασμένη για υγιεινό και όμορφο μαύρισμα.

Οι τροφές που μας βοηθούν στο μάυρισμα είναι :

Αυγά
Περιέχουν άφθονη βιταμίνη Α και αμινοξέα που ενισχύουν την παραγωγή της μελανίνης και της βιταμίνης Β2, η οποία αποτελεί άριστο θρεπτικό συστατικό για το δέρμα.

Καρότα
Είναι πλούσια σε β-καροτίνη και δεν είναι ευεργετικά μόνο για την αντιοξειδωτική τους δράση, αλλά συντελούν στη διατήρηση ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος.

Βερίκοκα
Αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή β-καροτίνης και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Θα πρέπει όμως να αποφεύγουν την υπερκατανάλωση όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα νεφρά, διότι είναι πλούσια σε οξαλικό οξύ, που προκαλεί πέτρες στα νεφρά.

Ροδάκινα
Εκτός από καροτινοειδή, περιέχουν και φλαβονοειδή, που ευνοούν το μαύρισμα. Τα ροδάκινα με κίτρινο χρώμα είναι λιγότερο νόστιμα από τα λευκόσαρκα αλλά προστατεύουν πιο αποτελεσματικά το δέρμα.

Ακτινίδια και λεμόνια
Αποτελούν σημαντικότατη πηγή βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις επιβλαβείς ιδιότητες των ελεύθερων ριζών και να επαναδομούν το κολλαγόνο.

Γάλα και τυριά
Είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και Β2. Βέβαια καλό είναι να προτιμούνται τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα (1,5%-2%) για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Αναποφλοίωτα δημητριακά
Εκτός από βιταμίνες Α και Β2, περιέχουν σημαντικές ποσότητες σεληνίου, το οποίο παρεμποδίζει τη διαδικασία της οξείδωσης και του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, που βοηθάει στην επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων.

Ψάρια
Είναι πλούσια σε σελήνιο και βιταμίνες Α και Β2.

Μικρά Tips :
Πίνετε άφθονο νερό - ή φάτε καρπούζι. Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 60% νερό. Είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και την αναζωογόνηση του δέρματος ενώ λειτουργεί και ως θερμο-ρυθμιστής, διατηρώντας σωστή την θερμοκρασία του σώματος.
Επιπλέον, όταν είστε στον ήλιο, ιδρώνετε και το σώμα σας χάνει σταδιακά νερό με αποτέλεσμα το δέρμα σας να αφυδατώνεται και να γίνεται πιο εύθραυστο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού για να διατηρήσετε όλα τα παραπάνω σε ισορροπία.
Τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη όπως ο καφές, το τσάι και αναψυκτικά τύπου κόλα, καθώς επίσης και τα αλκοολούχα ποτά σας κάνουν χάσετε περισσότερα υγρά.
Οι πολυφαινόλες είναι ουσίες που παρεμποδίζουν τον εκφυλισμό των κυττάρων και σταθεροποιούν τις ίνες του κολλαγόνου. Βρίσκεται στις φράουλες, τα βατόμουρα, τους σπόρους του σταφυλιού κ.λπ. Το σελήνιο είναι ένα μέταλλο που καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος. Βρίσκεται στα ψάρια, τα θαλασσινά και τα προϊόντα που βασίζονται στο γάλα και τα δημητριακά.
Ο Χαλκός διεγείρει τη λειτουργία του ενζύμου τυροσινάση, με τη βοήθεια της οποίας παράγεται η μελανίνη. Συνεπώς για να διευκολύνεις τη διαδικασία του μαυρίσματος πρέπει να καταναλώνεις τακτικά τροφές που περιέχουν χαλκό, όπως είναι τα μανιτάρια, το συκώτι, τα θαλασσινά, τα μπιζέλια, τα καρύδια και τα σταφύλια.

Οι ενισχυτές της μελανίνης :
Οι βασικές διατροφικές πηγές της μελανίνης είναι τα περισσότερα γαλακτοκομικά, το αβγό, φρούτα όπως τα πορτοκάλια, οι φράουλες, τα σταφύλια, τα βατόμουρα, τα φραγκοστάφυλα, τα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά όπως οι κόκκινες πιπεριές, οι ντομάτες, τα καρότα, αλλά και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι, μαρούλι, καθώς επίσης το ελαιόλαδο και τα λιπαρά ψάρια.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι βιταμίνες Α και Ε ανήκουν στην κατηγορία των λιποδιαλυτών βιταμινών που σημαίνει ότι η παρουσία λίπους είναι απαραίτητη προκειμένου να αφομοιωθούν από τον οργανισμό. Επίσης, η βιταμίνη C και τα καροτενοειδή έχουν μεγάλη φωτοευαισθησία, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται όταν εκτίθενται στο φως. Θα πρέπει λοιπόν να μην μένουν εκτεθειμένα στο φως τα φρούτα και τα λαχανικά και να καταναλώνονται στην ωμή τους μορφή, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες του μαγειρέματος αλλοιώνουν την βιοδιαθεσιμότητα των περισσοτέρων βι! ταμινών.
*Επίσης η Βιταμίνη C εμποδίζει τη δράση των ελεύθερων ριζών που σχηματίζονται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η δράση της είναι πιο αποτελεσματική όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε. Βρίσκεται σε εσπεριδοειδή, τις φράουλες, τα πεπόνια, τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα λαχανικά με πράσινα φύλλα.
(Η βιταμίνη C -σύμφωνα μ'ορισμένες έρευνες- επιβραδύνει το μαύρισμα. Η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων πορτοκαλιού ή χυμού λεμονιού είναι "αντιπαραγωγικες" όσον αφορά στο μαύρισμα).
Επίσης, τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα είναι μία κατηγορία θρεπτικών συστατικών που προστατεύουν και ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος. Το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, η μαργαρίνη και τα φυτικά έλαια είναι πλούσια σε «καλά» λιπαρά, τα οποία προστατεύουν από τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα ενισχύουν την δράση της μελανίνης.
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν στην παραγωγή της μελανίνης και στο ομοιόμορφο μαύρισμα. Καταναλώνοντας λοιπόν δημητριακά ολικής αλέσεως, κρέας, ψάρια και άφθονα φρούτα και λαχανικά, συμβάλλετε σε ένα πιο υγιές μαύρισμα!



tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός