Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

11 Ιουνίου 2012

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ στρέφεται στο Linux


Συμβόλαιο που αγγίζει τα 28 εκατομμύρια δολάρια υπέγραψε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ με εταιρεία προκειμένου να εγκαταστήσει λογισμικό Linux για τον έλεγχο των drones του.




Στόχος είναι μέσα στο επόμενο διάστημα τα ελικοφόρα drones του οργανισμού να ελέγχονται αποκλειστικά από εφαρμογές που θα είναι εγκατεστημένες σε Linux.

Τι έκανε όμως το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ να πάρει μια τέτοια απόφαση. Καταρχάς το γεγονός ότι ήδη έχει μακρά παράδοση στη χρήση του συγκεκριμένου λειτουργικού. Επιπλέον όμως έχει να κάνει και με θέματα ασφαλείας.

Το Linux είναι σχεδόν αδύνατο να προσβληθεί από ιούς, trojan ή άλλο κακόβουλο λογισμικό. Επίσης είναι πολύ πιο καλά θωρακισμένο απέναντι σε εξωτερικές επιθέσεις. Συνεπώς οι υπολογιστές που το χρησιμοποιούν είναι πολύ πιο προστατευμένοι απέναντι σε διαρροές διαβαθμισμένου υλικού, γεγονός που ενδιαφέρει ιδιαίτερα κάθε στρατιωτικό οργανισμό.






techit.gr


0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός