Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

16 Ιουνίου 2012

Τα νεογέννητα ψάρια-ζέβρες

Η φωτογραφία κέρδισε την πρώτη θέση σε επιστημονικό διαγωνισμόΑυτά τα παράξενα μικροσκοπικά πλάσματα μπορεί να μοιάζουν με λούτρινα αρκουδάκια με ουρές, ωστόσο στη πραγματικότητα πρόκειται για δύο προνύμφες (λάρβες) του είδους zebrafish (ελληνικά: ψάρι-ζέβρα).

 
 Το zebrafish, γνωστό στον επιστημονικό κόσμο ως Danio rerio, είναι ένα τροπικό ψάρι του γλυκού νερού που αποικίζει μικρές λίμνες και ρυάκια της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σάρωσης από τους εξελεγκτικούς βιολόγους Jurgen Berger και Mahendra Sonawane και κέρδισε το πρώτο βραβείο σε έναν επιστημονικό διαγωνισμό.

Εντός τριών μηνών, η προνύμφη αναπτύσσει τα πτερύγια, το δέρμα, τη καρδιά και τον εγκέφαλο, ενώ οι δύο τρύπες που φαίνονται πάνω από το στόμα τους δεν είναι μάτια, αλλά το αναπτυσσόμενο οσφρητικό σύστημα του ψαριού.

Τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Research Focus» κέρδισε ο νευροβιολόγος Igor Siwanowicz, ο οποίος εντυπωσίασε το κοινό και τους κριτές με τη φωτογραφία του μιας πολύχρωμης ακρίδας-μάντις.



 
 
 
 
 
 newsbeast.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός