Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

26 Ιουνίου 2012

2012-Πανελλήνιες δείτε αναλυτικές εκτιμήσεις των βάσεων

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας έχουν ήδη αναρτηθεί οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης, οι υποψήφιοι μπορούν να μπαίνουν και να μαθαίνουν τις βαθμολογίες τους με τον κωδικό τους αριθμό ενώ συγχρόνως οι σχετικοί πίνακες αναρτήθηκαν και στα Λύκεια.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε από καθηγητές, τα πρώτα συμπεράσματα που συνάγονται από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, αργά απόψε, το υπουργείο Παιδείας εκτιμάται ότι:

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο και στις κλίμακες των βαθμών πρόσβασης από 18-20 υπάρχει μία σημαντική αύξηση των υποψηφίων, κατά 700, που θα διεκδικήσουν τις περιζήτητες σχολές, δηλαδή τις Νομικές, τις Ψυχολογίες και τις Φιλολογίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θα παρατηρηθεί επομένως αύξηση των βάσεων στις συγκεκριμένες σχολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η αύξηση αυτή θα σβήνει πάντως στις χαμηλότερες βαθμολογικές κλίμακες και θα αποσβεστεί στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ και ΑΕΙ του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς οι διαγωνιζόμενοι για την Θεωρητική Κατεύθυνση ήταν φέτος μειωμένοι κατά 2.000.

Στο 2ο και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο θα παρατηρηθούν πτωτικές τάσεις, οι οποίες θα είναι μικρότερες στα μεγάλα αστικά κέντρα και σημαντικά μεγάλες στα ΑΕΙ της περιφέρειας. Εντυπωσιακά χαμηλές θα είναι οι βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, παρά τις χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία, το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των υποψηφίων κατά 1.000 στη Θετική Κατεύθυνση, δεν θα διαφοροποιήσει αισθητά την εικόνα των βάσεων. Η εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα και πιθανόν τελικά οι Ιατρικές σχολές να κινηθούν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τα περσινά, με την Ιατρική της Αθήνας να είναι λίγο πάνω από τα 19.000 μόρια.

Στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο, οι υποψήφιοι εξασφάλισαν καλύτερες επιδόσεις στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, το οποίο είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας, όμως το γεγονός ότι έχουμε 6% λιγότερους υποψηφίους συγκριτικά με πέρυσι, δεν θα δημιουργήσει ανοδικές τάσεις. Η εκτίμηση είναι ότι οι περιζήτητες οικονομικές σχολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα διατηρηθούν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τα περσινά. Εντυπωσιακά χαμηλές, πάντως, θα είναι οι βάσεις εισαγωγής στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ της Λογιστικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Τουριστικών Επιχειρήσεων στην περιφέρεια.

Όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο καθηγητής Φυσικής, Γ. Χατζητέγας, επειδή προκλήθηκε θόρυβος σχετικά με τα θέματα της Φυσικής τεχνολογικής κατεύθυνσης 2, φέτος, λόγω της ελλιπούς διατύπωσης ενός ζητήματος, η αποτυχία των υποψηφίων δεν ξεπέρασε κατά πολύ τις προηγούμενες χρονιές και κινήθηκε στο 78%.

Επίσης, στο θέμα της Έκθεσης, που προκλήθηκαν συζητήσεις για μεγάλες δυσκολίες των υποψηφίων, αυτό δεν αποτυπώνεται στις επιδόσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι είχε επιλεγεί ένα θέμα για την Τέχνη, απόσπασμα από κείμενο της Ελένης Αρβελέρ. Μάλιστα, η ίδια είχε διαπιστώσει ότι το κείμενο ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό και δεν απευθυνόταν σε καμία περίπτωση σε παιδιά αυτής της ηλικίας. Ειδικά στην κλίμακα της βαθμολογίας από 18 ως 20 διπλασιάστηκε το ποσοστό των υποψηφίων που το πέτυχε. Ενώ στην κλίμακα από 15-18 κινήθηκε το 25% των υποψηφίων.

Στα Μαθηματικά τεχνολογικής κατεύθυνσης το ποσοστό κάτω από τη βάση κινήθηκε πάνω-κάτω στα ίδια με άλλα χρόνια επίπεδα και συγκεκριμένα στο 73,8%. Δηλαδή οι τρεις στους 4 βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση.

Γενικότερα, στη θετική κατεύθυνση ποσοστό 10% των υποψηφίων αρίστευσε, αφού κινήθηκε από 18-20.

Σε απόλυτους αριθμούς, φέτος είχαμε αύξηση αριστούχων στη θεωρητική κατεύθυνση και επίσης στη θετική κατεύθυνση.

Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά δηλαδή, όπως η φετινή, αυξήθηκε ο αριθμός των αριστούχων.



Πηγή..ofono.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός