Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

12 Οκτωβρίου 2011

Μειώνεται η χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Java

Εδώ και μία δεκαετία, η Java είναι στην πρώτη θέση των programming languages, με ελάχιστα διαλείμματα. Φαίνεται, όμως, ότι τον τελευταίο καιρό πολλοί developers αρχίζουν να την εγκαταλείπουν και δεν αποκλείται να χάσει το στέμμα της πολύ σύντομα.







Σύμφωνα με τα στοιχεία της Tiobe Software, το ποσοστό χρήσης της Java μείωθηκε στο 17,9% το Σεπτέμβριο, από 18,8% που ήταν τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Η μείωση, βέβαια, δεν είναι συγκλονιστική, είναι όμως ενδεικτική της τάσης που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η C (17,7%) με καθαρά ανοδική τάση μέσα στο 2011. Ακολουθούν οι C++, PHP, C# και Objective-C, με την τελευταία να εκτοξεύεται στο 6,2% για πρώτη φορά στην ιστορία της, χάρη στους developers του iOS.

Αν δεν αλλάξει κάτι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Java αναμένεται να υποχωρήσει στη δεύτερη θέση της κατάταξης, με τη C να τη διαδέχεται στην κορυφή. Σύμφωνα με στελέχη της Tiobe, η διαφαινόμενη εγκατάλειψη της Java από πολλούς developers οφείλεται στο γεγονός ότι αναπτύσσεται πολύ αργά σε σχέση με άλλες γλώσσες, όπως η C#.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός