Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

18 Οκτωβρίου 2011

Επικίνδυνη η αϋπνία στους εφήβους

Η εφηβεία είναι μια ιδιαίτερη και ευαίσθητη ηλικία για τον άνθρωπο, η οποία καθορίζει πολλά πράγματα, όσον αφορά το μέλλον. Ο τρόπος ζωής των εφήβων έχει αλλάξει και οι σύγχρονοι ρυθμοί τον έχουν κάνει να χάνει πολλά πράγματα θετικά για αυτόν, όπως ο ύπνος.



Η στέρηση του ύπνου στην εφηβική ηλικία, σύμφωνα με τους επιστήμονες του αμερικανικού Πανεπιστημίου, Wisconsin-Madison, μπορεί να πιφέρει προβλήματα στον εγκέφαλο. Οι συνέπειες δεν είναι μόνο άμεσες, δηλαδή έντονη υπνηλία κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αλλά γίνονται και μελλοντικές και ριζικές. Συγκεκριμένα ο περιορισμός του ύπνου, ιδίως σε αυτήν την ηλικία, εμποδίζει την ισορροπημένη ανάπτυξη του εγκεφάλου και φέρνει προβλήματα στη σύνδεση των νευρικών κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την επικοινωνία.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως εάν ένας έφηβος χάσει αρκετό ύπνο, οι συνέπειες θα είναι μακροπρόθεσμες και θα έχουν να κάνουν με την καλωδίωση του εγκεφάλου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ Chiara Cirelli. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη μελέτη, μπορεί να επιφέρει μέχρι και ψυχικές ασθένειες, όπως σχιζοφρένεια.

«Η εφηβεία είναι μια ευαίσθητη περίοδος και έχει να κάνει με την ανάπτυξη, δηλαδή ο εγκέφαλος αλλάζει δραματικά».

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature Neuroscience



www.protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός