Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

16 Οκτωβρίου 2011

Ευρώπη η Τουρκία; Βία & δολοφονίες γυναικών κατά συρροή!


Διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος η Διάσκεψη Κορυφής Γυναικών Αττάλειας, με κεντρικό θέμα τη βία που υφίσταται ο γυναικείος πληθυσμός στην Τουρκία.








Μετά το πέρας της Διάσκεψης εκδόθηκε ανακοίνωση που περιείχε ανατριχιαστικά ποσοστά και την
οποία ανέγνωσε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζεϊνέπ Οράλ, τονίζοντας πως η βία σε βάρος των γυναικών αποτελεί βαριά παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος, διάκριση και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.



Απόσπασμα της ανακοίνωσης, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ραντικάλ":

"Μία στις τρεις γυναίκες στην Τουρκία υπόκειται σε βία. Το ποσοστό των γυναικών που υπόκεινται σε σωματική βία φτάνει το 34%. Με βάση τα στοιχεία του παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η Τουρκία στο θέμα της ισότητας των δύο φύλων βρίσκεται στην 126η θέση ανάμεσα σε 134 χώρες. Κατά τα τελευταία 7 χρόνια οι δολοφονίες γυναικών αυξήθηκαν κατά 1400%, κατά τους τελευταίους 6 μήνες υπήρξαν περιστατικά βίας σε 26.000 οικογένειες, και μέσα σε 180 μέρες ο αριθμός των δολοφονηθέντων γυναικών έφτασε τις 130! Από το 2005 και εντεύθεν σχεδόν 4.000 γυναίκες έπεσαν θύματα αυτής της βίας".



Πηγή defencenet.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός