Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

11 Οκτωβρίου 2011

Αυστραλία περιζήτητα επαγγέλματα! "Αιμορραγία" Ελλήνων επιστημόνων

Γιατροί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, ψυχολόγοι και πλήθος άλλων επιστημόνων μαζεύουν τις βαλίτσες τους και κατευθύνονται προς τον τόπο που θεωρούν ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο: στην Αυστραλία. Απόδειξη; Οι εκατοντάδες νέοι απ' όλη την Ελλάδα που επισκέπτηκαν το Χίλτον το Σαββατοκύριακο σε μια διημερίδα ενημέρωσης για όσους Έλληνες θέλουν να μεταναστεύσουν στην ήπειρο που φαντάζει τόπος σωτηρίας.



Η διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 08 και 09/10 φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για όλους όσους έχουν στο μυαλό τους τη μετανάστευση ως λύση για το εργασιακό αδιέξοδο της Ελλάδας. Μάλιστα, η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή:οι αιτήσεις από όλη την Ελλάδα για τις πέντε ενημερωτικές συνεδρίες της διημερίδας έφτασαν τις 15.000! Από αυτούς, οι 1.250 έλαβαν την "πολυπόθητη" πρόσκληση.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, για να μεταναστεύσει κάποιος στην Αυστραλία πρέπει να κάνει online αίτηση στο site της αυστραλιανής κυβέρνησης, αλλά θα πρέπει να περιμένει από 18 έως 24 μήνες για να εγκριθεί.

"Βλέπουν τον πατέρα τους απελπισμένο μετά από τόσα χρόνια εργασίας"

"Το να μου πει κάποιος ότι πρέπει να μεταναστεύσουμε για να νιώσουμε πολίτες και όχι καταδιωκόμενοι πολίτες,όπως είναι στην Ελλάδα, είναι σύμφωνος μαζί μου", λέει ο Γενικός Χειρουργός Παναγιώτης Δασκαλάκης στην κάμερα του Mega.

Πατέρας τριών παιδιών, ο κος Δασκαλάκης αναγκάζεται να μεταναστεύσει, διότι μένοντας εδώ, δεν μπορεί να τα μεγαλώσει με αξιοπρέπεια, όπως δηλώνει.

"Αιμορραγία" επιστημόνων

Κάτι πλήρως απαισιόδοξο ήταν το ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στη διημερίδα ήταν ηλικίας 35-45, από τις πιο παραγωγικές ηλικίες δηλαδή που χάνει η Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Εντύπωση έκανε ο μεγάλος αριθμός γιατρών του ΕΣΥ όλων των ειδικοτήτων αλλά και ιδιωτών, οι οποίοι έχουν απογοητευτεί από το σύστημα υγείας της Ελλάδας και ενδιαφέρονται να κάνουν νέα αρχή στην Αυστραλία. Επίσης, εκατοντάδες ήταν οι αιτήσεις από νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και από μηχανικούς καθώς οι συγκεκριμένες δουλειές είναι περιζήτητες στην Αυστραλία.

Περιζήτητα επαγγέλματα

Να σημειωθεί ότι στη μακροσκελή λίστα των επαγγελμάτων που είναι σε ζήτηση στην Αυστραλία συμπεριλαμβάνονται δεκάδες ειδικότητες, όπως μάνατζερ, λογιστές, φοροτεχνικοί, ασφαλιστές, ναυπηγοί, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί και μηχανικοί διαφόρων ειδών (από αεροναυπηγοί μέχρι χημικοί μηχανικοί), γεωπόνοι, χημικοί, κτηνίατροι, φυσιοθεραπευτές, καθηγητές, τεχνολόγοι πυρηνικής ιατρικής, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, λογοθεραπευτές, γιατροί πολλών ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγοι, γαστρεντερολόγοι, νευρολόγοι, παιδίατροι, ψυχίατροι, καρδιοχειρουργοί, νευροχειρουργοί, ορθοπεδικοί, ωτορινολαρυγγολόγοι, δερματολόγοι, γυναικολόγοι, ουρολόγοι, παθολόγοι, ογκολόγοι κ.ά.).

Επίσης, νοσηλευτές με διάφορες εξειδικεύσεις, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, δικηγόροι, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, τεχνικοί τηλεπικοινωνιών, μηχανικοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, συγκολλητές, κλειδαράδες, χτίστες, ξυλουργοί, τζαμάδες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, είναι αρκετά περιζήτητοι.



www.cosmo.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός