Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

10 Οκτωβρίου 2011

Οι 10 πιο ισχυρές businesswomen στον κόσμο!






Ο καιρός από τότε που οι γυναίκες έμεναν στο σπίτι...

...και η μόνη τους ασχολία ήταν ό,τι έχει σχέση με το σύζυγο, τα παιδιά και την ευρύτερη οικογένεια έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Στις μέρες μας γυναίκες και άντρες μπορούν και ακολουθούν το ίδιο επάγγελμα με την ίδια επιτυχία, ενώ το …ασθενές φύλο έχει κατακτήσει ακόμη και την αδνροκρατούμενη κάστα της επιχειρηματικότητας και μάλιστα με τους ανώτερους τίτλους, εκείνους της προέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου. Ποιες είναι, λοιπόν, οι δέκα πιο ισχυρές businesswomen στον κόσμο;

1. Irene Rosenfeld, Συνολική αποζημίωση για το 2010 $13,475,794

 
Στην πρώτη θέση σε παγκόσμια κλίμακα συναντάμε την 52χρονη Irene Rosenfeld που είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας τροφών Kraft. Η Rosenfeld έκανε μια μεγάλη επίδειξη της δύναμής της, όταν αποφάσισε να διχοτομίσει την Kraft σε δύο εταιρείες, μια στρατηγική ακριβώς αντίστροφη από αυτήν που το 2010 την είχε τοποθετήσει στη δεύτερη θέση και η οποία είχε ως στόχο την επέκταση της εταιρείας μέσω εξαγορών , όπως η αγορά της Cadbury. Αν και ο καινούργιος της ρόλος ακόμη δεν έχει καθοριστεί, η ίδια θα παραμείνει στη θέση της διευθύνοντος συμβούλου μέχρι και το 2012.


2. Indra Nooyi , Συνολική αποζημίωση για το 2010 $14,032,298



Την επόμενη ακριβώς θέση καταλαμβάνει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Pepsi, Indra Nooyi. Με την 55χρονη στο τιμόνι της εταιρείας, η PepsiCo επικεντρώθηκε στα προιόντα με στόχο τη διατροφή, μια επιχείρηση που προσπαθεί να αυξήσει τις απολαβές της στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 από τα 10 δισεκατομμύρια που επέφερε το 2010. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρυσι η Nooyi είχε κατακτήσει την πρώτη θέση, όμως οι κριτικές που της ασκήθηκαν περί αδιαφορίας για το κέντρο επιχείρησης σόδας στη Βόρεια Αμερική, είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθεί ένα σημαντικό μερίδιό από τις πωλήσεις της Coke Pepsi.

3. Patricia Woertz, Συνολική αποζημίωση για το 2010 $11,030,280



Η 58χρονη Patricia Woertz, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Archer Daniels Midland (ADM) από την άλλη παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση και το 2011. Η επεξεργασία των βασικών γεωργικών προϊόντων, όπως είναι οι ελαιούχοι σπόροι, το καλαμπόκι και σιτάρι αύξησε τις πωλήσεις της ADM χάρη στην ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση. Η άλλοτε λογιστής και πρώην στέλεχος του πετρελαίου άπλωσε τα δίχτυα της σε αναπτυσσόμενες περιοχές όπως είναι η Νότια Αμερική, με βλέψεις για κατασκευή εργοστασίου βιοντίζελ στη Βραζιλία, αλλά και δημιουργία εγκατάστασης σόγιας στην Παραγουάη.

4. Ellen Kullman, Συνολική αποζημίωση για το 2010 $11,321,316



Η Ellen Kullman, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της DuPont από την έβδομη θέση το 2010 βρέθηκε στην τέταρτη το 2011. Η 55χρονη ολοκλήρωσε το Μάιο τη μεγαλύτερη επιχειρηματική της κίνηση με την εξαγορά της Danisco αξίας 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων, μετατοπίζοντας με αυτό τον τρόπο το κέντρο βάρους της εταιρείας χημικών στα τρόφιμα και τη διατροφή. Σύμφωνα με τους αναλυτές η πίστωση της DuPont σημείωσε μεγάλη ανάκαμψη στο χρηματιστήριο: Οι μετοχές της έχουν επιστρέψει πια στο 99%, έναντι του 37% για τον S&P, από το 2009, τότε δηλαδή που ανέλαβε τη διαχείρηση της εταιρείας

5. Angela Braly, Συνολική αποζημίωση για το 2010 $13,449,840



Η 50χρονη Angela Braly, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Wellpoint παρέμεινε και το 2011 στην πεντάδα, κατακτώντας, όμως, την πέμπτη θέση από την τέταρτη που κατείχε το 2010. Η επιτυχία της Braly είναι αδιαμφισβήτητη. Με 34 εκατομμύρια μέλη, η ασφαλιστική εταιρεία υγείας έχει κατορθώσει αυτή τη στιγμή ένας στους εννέα Αμερικανούς να είναι πελάτης της. Πλέον έχει επικεντρωθεί στην αξιοποίηση της Medicare με την αγορά των προϊόντων υψηλής φροντίδας CareMore και πρόκλησή της είναι η μετατροπή του εύρους των πελατών της σε ακόμη περισσότερα κέρδη για την εταιρεία.

6. Andrea Jung



Αναμφίβολα τα καλλυντικά προϊόντα είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας. Η 53χρονη Andrea Jung το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται στην Avon ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας. Φέτος η Avon έσβησε τα 125 κεράκια ζωής με τις πωλήσεις της να έχουν σκαρφαλώσει περίπου στα 11 δισεκατομμύρα δολάρια. Οι επενδύσεις στο εξωτερικό απέδωσαν καρπούς, σημειώνοντας διψήφια αύξηση των πωλήσεων στις περισσότερες περιοχές. Τι άλλο είναι αυτό που κάνει τη Jung ξεχωριστή; Είναι η μακροβιότερη διευθύνουσα σύμβουλος και μάλιστα γυναίκα, αφού έκλεισε τα 12 χρόνια στην ίδια εταιρεία, μια εταιρεία Fortune 500 που κάθεται στους πίνακες της Apple και της GE.

7. Ginni Rometty


Η Ginni Rometty είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου American International και αντιπρόεδρος της IBM. Το 2011 κατέκτησε τη θέση επτά από την όγδοη που βρισκόταν πέρυσι. Η 54χρονη Rometty φημολογείται ότι θα είναι η επόμενη διευθύνουσα σύμβουλος της Big Blue. Η βετεράνος της IBM πρόσθεσε το μάρκετινγκ και την εποπτεία της στρατηγικής της εταιρείας στα μέτρα της το περασμένο έτος. Η κίνηση αυτή ενίσχυσε σημαντικά τη θέση της ως μία από τους δύο κουρυφαίους υποψήφιους της εταιρείας IBM για να αντικαταστήσουν τον παρών διευθύνοντα σύμβουλο, Sam Palmisano, που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί.

8. Ursula Burns, Συνολική αποζημίωση για το 2010 $10,634,850


Μια θέση πάνω από τη Ginni Rometty συναντάμε την 53χρονη πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Xerox, Ursula Burns, η οποία πέρυσι βρισκόταν στη θέση εννέα. Το 2010 έκλεισε τη μεγαλύτερη συμφωνία που είχε κάνει ποτέ η εταιρεία. Πρόκειται για την εξαγορά της Affiliated Computer Services (ACS) για 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, μια κίνηση που αύξησε τα κέρδη της Xerox κατά 25%. Η συμφωνία ACS, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η είδησή της, αποτελεί πλέον την ουσία της στρατηγικής της Burns με στόχο την αύξηση της ζήτησης των υπηρεσιων της επιχείρησης, που τώρα επιφέρουν το ήμισυ των εσόδων της Xerox.

9. Meg Whitman


Στην ένατη θέση απαντάμε την Meg Whitman, η οποία στα 55 της χρόνια είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της πολύ γνωστής εταιρείας υπολογιστών Hewlett-Packard (HP). Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά κατέβηκε ακόμη και στην πολιτική! Στα τέλη Σεπτεμβρίου η Whitman δοκίμασε την τύχη της στην πολιτική ως κυβερνητική υποψήφια της Καλιφόρνια, αλλά δεν τα κατάφερε. Ούσα τώρα στο τιμόνι της HP, τη μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας της Αμερικής ως προς τα έσοδα, πρέπει να αποδείξει κατά πόσο μπορεί να καθορίσει την κατασκευή του υπολογιστή, αλλά και να βάλει μια τάξη στη δυσλειτουργική δράση του διοικητικού της συμβουλίου.

10. Sherilyn McCoy


Μπορεί το 2010 η 52χρονη Sherilyn McCoy να μην κατάφερε να μπει στη χρυσή δεκάδα, το 2011, όμως, τη συναντάμε ακριβώς στο τέλος της, αφού κατέκτησε τη δέκατη θέση. Η Sherilyn είναι αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και πρόεδρος της Johnson & Johnson (J&J). Τον Δεκέμβριο η επί πολλά έτη επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας J&J, McCoy εξυγίανε την γιγαντιαία και γεμάτη προβλήματα επιχειρήση, μαζί με τις εταιρικές υποθέσεις. Υπό την εποπτεία της έχουν περάσει πάνω από 60.000 υπάλληλοι, ενώ ο πρόεδρος της εταρείας, Bill Weldon, την έχρισε αντιπρόεδρο, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις φήμες ότι η Sherilyn McCoy θα είναι η διάδοχός του.


Όποιος βιάστηκε να πει πως το marketing και το management είναι αντρική υπόθεση, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτεί…


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ??? ΚΑΝΤΕ LIKE !!!
Πηγή:tsekouratoi

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός