Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

1 Οκτωβρίου 2011

Πώς να γλιτώσεις θερμίδες έξυπνα και εύκολα

Πολλές φορές εκ των πραγμάτων και για λόγους κοινωνικών υποχρεώσεων ( π.χ. γάμοι , γιορτές , εκδηλώσεις , συνεστιάσεις ), αναγκαζόμαστε να παρεκτραπούμε από τις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες...










Η κατανάλωση ενός γλυκού ή κάποιων άλλων « διατροφικών εδεσμάτων » , έχει σαν αποτέλεσμα , την επόμενη μέρα , η ζυγαριά μας να μας δείχνει λίγο ή αρκετά παραπάνω απ’ αυτό που υπολογίζαμε.


Σ’ αυτό το σημείο είναι χρήσιμο να παράσχουμε κάποιες πληροφορίες , οι οποίες θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε ή ακόμα και να εμβαθύνουμε στα κοινώς λεγόμενα μυστικά της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.Η κατανάλωση διαφόρων ορεκτικών , δεν είναι και τόσο αθώα όσο εμείς θέλουμε να φανταζόμαστε ή να νομίζουμε.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν , ότι όλα αυτά και σε συνδυασμό με το κυρίως γεύμα , καθώς και η κατάποση οινοπνευματωδών μπορεί να ανατρέψει το καθημερινό μας διαιτολόγιο. Και δικαίως θα αναρωτηθείτε , Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα διατροφής , πρέπει αυστηρά να το τηρήσουμε ; Δεν μπορούμε έστω , λιγάκι , να παρασπονδήσουμε ; Φυσικά και μπορούμε να παρεκτραπούμε , αλλά λαμβάνοντας πάντα υπόψη μας , ότι δεν γίνεται να καταναλώσουμε σε μία και μόνο φορά , όλα όσα αναφέρθηκαν.

Θα πρέπει λοιπόν να αποφασίσουμε εκ των προτέρων: να επιλέξουμε 2-3 μεζέδες από τα ορεκτικά, να αποφύγετε τα ψωμάκια ή τα πιτάκια, επιλέξτε ένα μικρό κομμάτι άπαχο κρέας και το υπόλοιπο πιάτο σας να αποτελείται από μια απλή σαλάτα (χωρίς) ντρέσινγκ , αν θελήσετε κάποιο γλυκό μπορείτε να επιλέξετε μια μπάλα παγωτό χωρίς σιρόπι, μπισκότα και ξηρούς καρπούς, ή ένα μικρό γλυκό της αρεσκείας σας.

Αν παρόλο αυτά ξεφύγαμε αρκετά από τις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες και θέλουμε να το διορθώσουμε, μπορούμε εύκολα αν την επόμενη μέρα μειώσουμε τις θερμίδες που θα καταναλώσουμε. Αν λοιπόν επιλέξουμε για πρωινό ένα γιαούρτι 2% και μια μπάρα δημητριακών, 1-2 φρούτα στα ενδιάμεσα γεύματα, στο μεσημεριανό και το βραδινό επιλέξουμε μια πλούσια πράσινη σαλάτα με μια ποσότητα πρωτεΐνης (κοτόπουλο βραστό ή ψάρι ή αυγά), τότε την επόμενη μέρα μπορούμε να ανέβουμε στη ζυγαριά χωρίς να νιώθουμε τύψεις!!

Πηγή:thessnea

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός