Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

1 Δεκεμβρίου 2010

Μυθικό deal αλλά και έρευνα από την Ε.Ε. για τον mr. Google!





Μιαν ανάσα από την μεγαλύτερη εξαγορά της ιστορίας της βρίσκεται πλέον η Google η οποία κατέθεσε την τελική της προσφορά για να αποκτήσει την Groupon, το ραγδαία αναπτυσσόμενο site εκπτωτικών προσφορών.

Έναντι 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων η Google εκτιμά πως θα κάμψει και τις τελευταίες αντιστάσεις του ιδρυτή της Groupon Andrew Mason και θα ολοκληρώσει μια κολοσσιαία επιχειρηματική συμφωνία που θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της μια εταιρεία που αναπτύσσεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, έχει παρουσία παγκοσμίως με συνεργασίες με γνωστές πολυεθνικές στο χώρο των λιανικών πωλήσεων και το κυριότερο «ζεστό» και … πολύ χρήμα.

Ενδεικτικό είναι πως μόνο σε μια ημέρα, το περασμένο καλοκαίρι, η Groupon πέτυχε να πουλήσει περί τις 440.000 εκπτωτικά κουπόνια για την αλυσίδα καταστημάτων ρούχων Gap, συγκεντρώνοντας από τα ποσοστά της πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια.

Εφόσον τελικώς η συμφωνία ευοδωθεί, θα είναι μακράν η μεγαλύτερη για τη Google, μετά από την αξίας 3,1 δισ. δολαρίων εξαγορά της ηλεκτρονικής διαφημιστικής εταιρείας DoubleClick το 2007.

Αλλά σχεδόν την ίδια ώρα που γίνονταν γνωστές οι επιχειρηματικές εξελίξεις περί την Google, τα νέα σε ένα άλλο μέτωπο δεν ήταν καθόλου ευχάριστα: η ΕυρωπαΊκή Ένωση ξεκίνησε έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθεί η εταιρεία σε σχέση με τους περιορισμούςς που επιβάλει στη προβολή αγγελιών και μηνυμάτων από ανταγωνιστές της.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται κυρίως τα συμβόλαια AdSense, οι όροι των οποίων εκτιμάται ότι μπορεί να περιορίζουν τη δυνατότητα προβολής ανταγωνιστών ή, απλώς, εταιρειών που δεν είναι αρεστές στην Google μέσα από τη διαδικασία αναζ΄τηησης που ακολουθεί το δημοφιλέστερο “ψαχτήρι” του Ίντερνετ στον κόσμο.

Θρίαμβοι αλλά και μπελάδες, λοιπόν, για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google κ. Eric Schmidt…

protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός