Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

13 Δεκεμβρίου 2010

Νέο “πράσινο” αρχείο κειμένου που δεν εκτυπώνεται για οικολογικούς σκοπούς!





Η WWF δημιούργησε ένα νέο αρχείο κειμένου το οποίο δεν εκτυπώνεται, για εξοικονόμιση χαρτιού.

Ένα σίγουρα πρωτότυπο τρόπο για την προστασία του πλανήτη σκέφτηκε η WWF με αφορμή το χάος που επικρατεί στα γραφεία από τις εκτυπώσεις κειμένων.

Έτσι λοιπόν δημιούργησε ένα νέο είδος αρχείου με όνομα .wwf το οποίο "σώζεται" στον υπολογιστή, αλλά ο χρήστης δεν μπορεί στη συνέχεια να το εκτυπώσει.

Στην ουσία τα .wwf αρχεία είναι σαν τα αρχεία .pdf, μόνο που δεν μπορούν να εκτυπωθούν.

Με αυτό τον τρόπο η WWF θέλει να δείξει οτι οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε γραφεία και σπίτια σε όλο τον κόσμο, κάνουν μεγάλη σπατάλη χαρτιού, τυπώνοντας με το παραμικρό κείμενα και άλλα έγγραφα, τα οποία θα μπορούσαν απλώς να διαβάζουν στην οθόνη του υπολογιστή.

Έτσι λοιπόν οι χρήστες που επιλέξουν τα αρχεία τους που δεν είναι για εκτύπωση να τα σώσουν στο νέο format .wwf έτσι ώστε όταν τα δώσουν σε άλλους να μπορούν να τα διαβάσουν, αλλά να μην μπορούν να τα εκτυπώσουν, κάτι που σίγουρα για πολλούς φαντάζει πολύ ενοχλητικό όμως σύμφωνα με την WWF θα είναι σωτήριο για πολλά δέντρα που δεν θα γίνουν χαρτί.

Όποιος ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει το νέο οικολογικό τύπο αρχείου, πρέπει να "κατεβάσει" ένα μικρό πρόγραμμα από εδώ.

Για την ώρα τα αρχεία .wwf διατίθενται μόνο για λειτουργικό σύστημα Mac OS X, όμως σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και μια έκδοσή τους για Windows, που θα απευθύνεται σε περισσότερους χρήστες.


newsit.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός