Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

25 Δεκεμβρίου 2010

Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στον κόσμο!!!






Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο βρίσκεται...
στο Ντουμπάι και φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να στηρίζεται στην υπερβολή. Έχει έκταση  520.000 τ. μ. από τα οποία τα 350.000 τ. μ. είναι διαθέσιμα για ενοικίαση.

Διαθέτει  συνολικά 1.200 καταστήματα, 14.000 θέσεις parking, κινηματογράφους, παγοδρόμιο, ενυδρείο με 33.000 ψάρια ανάμεσα τους 400 καρχαρίες. Δεκάδες είναι οι παιδότοποι, τα θεματικά πάρκα, ενώ λειτουργούν και 5άστερα ξενοδοχεία.

Το Dubai Mall άνοιξε τις πύλες του στις 15 Δεκεμβρίου του 2009 και μέσα σε ένα χρόνο υπολογίζεται ότι υποδέχθηκε  25 εκατομμύρια  επισκέπτες.

Στην Κίνα το εμπορικό κέντρο, το Mix C Shopping Mall είναι το μεγαλύτερο στη χώρα με παγοδρόμιο, κινηματογραφικές αίθουσες, σούπερ μάρκετ, φαστ φουντ. Από εδώ ξεκίνησε η εμπορική επανάσταση στη Shenzhen. Η πόλη διαφέρει από τις υπόλοιπες της Κίνας, παρουσιάζοντας μια πιο εξευρωπαϊσμένη εικόνα, με φαρδιές λεωφόρους, πράσινα πάρκα, αγάλματα και εκτενείς χώρους ανάπαυλας.



Στην Ευρώπη τώρα το Westfield, το οποίο  βρίσκεται στην περιοχή White City του δυτικού Λονδίνου, θεωρείται από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο. Εκτείνεται σε έκταση 148,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων που ισοδυναμεί με 30 γήπεδα ποδοσφαίρου. Το κόστος της κατασκευής του ανέρχεται σε 1,6 δισεκατομμύρια  στερλίνες και για την ολοκλήρωσή του χρειάστηκαν πέντε χρόνια εργασιών.

Στα 265 εμπορικά του καταστήματα περιλαμβάνονται σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα της βρετανικής λιανικής αγοράς.


Το 80% είναι καταστήματα με προϊόντα μόδας, μεταξύ των οποίων και 40 επωνυμίες υπερπολυτελών προϊόντων, όπως Louis Vuitton, Mulberry και Prada, οι οποίες συστεγάζονται στον χώρο «The Village» όπου επικρατεί ατμόσφαιρα «μπουτίκ».

Στο εμπορικό κέντρο λειτουργούν 50 περίπου εστιατόρια, καθώς και συγκρότημα κινηματογραφικών αιθουσών.

Οι καταστηματάρχες εκτιμούν ότι περίπου 21 εκατομμύρια επισκέπτες  περνούν ετησίως το κατώφλι του εμπορικού κέντρου, ένας καινούργιος πελάτης κάθε 30 δευτερόλεπτα. 


star.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός