Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

13 Δεκεμβρίου 2010

Καταργήσεις και συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ -ΤΕΙ !!!!

Φωτογραφία:   Παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης Α.Π.Θ.

 
Ζωντανό παράδειγμα η Δανία, η οποία κατάφερε να συνενώσει τα 17 Πανεπιστήμια της σε μόνο  τρία!!!

Ακόμη, όμως, και αν δεν είχε επέμβει το ΔΝΤ, μόνο μία χώρα με πολύ πλούτο και συγχρόνως υπερβολικά σπάταλη με πληθυσμό 11 εκατ. Θα είχε 24 Πανεπιστήμια διάσπαρτα σε 36 διαφορετικές πόλεις και κωμοπόλεις και 16 ΤΕΙ διάσπαρτα σε άνω των 40 πόλεων και κωμοπόλεων. Από τα 24 Πανεπιστήμια μόνον τα Πανεπιστήμια που ευρίσκονται στην Αττική, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα και Χανιά είναι συγκεντρωμένα στην ίδια πόλη, ενώ τα υπόλοιπα διασκορπίζονται από 2 έως 6 πόλεις και κωμοπόλεις."

Περίπου 100 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένεται να καταργηθούν στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Στο επίκεντρο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της περιφέρειας. Ενδεχόμενο κατάργησης για τις ξένες φιλολογίες

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι σχολές με χαμηλή ζήτηση, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι προτάσεις των προέδρων κάθε πανεπιστημιακού τμήματος.

Τα περισσότερα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης που αναμένεται να καταργηθούν βρίσκονται στην περιφέρεια.
Σε κίνδυνο βρίσκονται τμήματα που έχουν ως αντικείμενο τον τουρισμό έως και το γεωτεχνικό κλάδο, ενώ και οι ξένες φιλολογίες βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο κατάργησης.
Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως εξετάζει τη δυνατότητα συγχώνευσης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με μεγάλη διασπορά των τμημάτων τους και αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων όπως τα πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.



Πηγή:Ημερησία

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός