Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

11 Δεκεμβρίου 2010

Ανωριμότητα...χαρακτηριστικό εφ' όρου ζωής ???

Ανωριμότητα. Η πλέον συνηθισμένη λέξη για το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων σήμερα. Τι είναι άραγε η ανωριμότητα ? Είναι κάποιο χαρακτηριστικό που εμφανίζεται στις μικρότερες ηλικίες, ή μήπως αποτελεί εφ' όρου ζωής χαρακτηριστικό κάποιων ανθρώπων ?

Οι λύσεις σε αυτά τα ερωτήματα ποικίλουν. Και αυτό γιατί κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός από τον άλλο και αυτό είναι που μας κάνει ξεχωριστούς.
    Ορισμένοι άνθρωποι είναι ανώριμοι από την φύση τους... και αυτό γιατί δεν έχουν πάρει ακόμα τα ινία της δικής τους ζωής..Δεν έχουν κουραστεί για να αποκτήσουν πράγματα , και μέσα από την λογική του "φανταστικού" αυτού κόσμου, πιστεύουν πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, χωρίς κανένα "κόστος". Πρέπει  να "τιθασεύσεις" τους εσωτερικούς "δαίμονες" σου για να μπορείς να αισθάνεσαι ψυχικά εναρμονισμένος.Μ' αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να φτάσεις σε μια κατάσταση αυτοκυριαρχίας.Εσύ θα είσαι ο κυρίαρχος του εαυτού σου."Θωρακισμένος" πλέον με δύο απ' τα πιο σημαντικά εφόδια για την ζωή, την αυτοπεποίθηση και την σιγουριά για το ποιος είσαι.
     Από την άλλη όλοι έχουμε συναντήσει και άτομα, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους παρουσιάζουν αυξημένη ωριμότητα, συγκριτικά με άλλα άτομα της ηλικίας τους, και αυτό γιατί έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης.Αυτά τα άτομα συχνά δεν βασανίζονται από ανασφάλειες και αδυναμίες και "πατούν" γερά στα πόδια τους!Θεωρούν τον εαυτό τους ικανό να φέρει εις πέρας όλες τις προκλήσεις που φέρνει η ζωή.Είναι γενικά ο δύσκολος "στόχος" διότι δεν επηρεάζονται εύκολα από την ομήγυρη τους.Σε ένα ακόμη πράγμα που διαφέρουν είναι η έλλειψη επιπολαιότητας.Ενεργούν στοχευμένα, μετά από σκέψη και όχι παρορμητικά !!!
   Ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η ωριμότητα είναι ένα χαρακτηριστικό του ανθρώπου που αποκτάται κατά την διάρκεια της ζωής του. Όπως υποστηρίζουν ώριμος είναι ένας άνθρωπος μετά τα 26 του.Παρόλα αυτά πως εξηγείται ότι μερικοί άνθρωποι παρότι, έχουν ζήσει πολλά παραμένουν ανώριμοι ??

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός