Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

13 Οκτωβρίου 2011

Πλωτό πυρηνικό εργοστάσιο στη Ρωσία

Σε λειτουργία θα τεθεί το πρώτο πλωτό πυρηνικό εργοστάσιο στις ακτές της ρωσικής Άπω Ανατολής ως τα τέλη του 2012.
Η κατασκευάστρια εταιρεία Ο.P.K ανακοίνωσε πως η μονάδα θα ηλεκτροδοτήσει σε πρώτη φάση την παραθαλάσσια πόλη Βίλουτσινσκ, στην χερσόνησο Καμτσάτκα, η οποία είναι και βάση ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων.H Ο.P.K δήλωσε πως παρόμοιες μονάδες θα μπορούσαν να ηλεκτροδοτήσουν και άλλες πόλεις της βόρειας Ρωσίας στο μέλλον.

Ειδικοί υποστηρίζουν πως οι πλωτοί πυρηνικοί αντιδραστήρες θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με ενέργεια δραστηριότητες αφαλάτωσης, αλλά και εξόρυξης πετρελαίου, φυσικού αερίου και πολύτιμων μετάλλων στην Αρκτική και άλλες απομακρυσμένες περιοχές.

Η μονάδα έχει το σχήμα ενός πλοίου μήκους 144 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ισχύος 35 μεγαβάτ έκαστος.

H εταιρεία διαχείρισης πυρηνικών μονάδων Energoatom έχει ήδη υπογράψει σύμβαση προμήθειας ενός πλωτού ατομικού εργοστασίου, έναντι τιμήματος 226,8 εκατ. ευρώ.

Το κόστος των αντιδραστήρων ανά κιλοβατώρα ισούται με εκείνο της κατασκευής ενός υδροηλεκτρικού σταθμού.

Παρόλα αυτά, η εγκατάσταση ενός πλωτού πυρηνικού εργοστασίου δημιουργεί έντονες ανησυχίες για την περιβαλλοντική ασφάλεια σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών.

www.real.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός