Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

9 Δεκεμβρίου 2010

«Οι ανεμογεννήτριες σκοτώνουν τα πουλιά» λέει ο Πούτιν






Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αιολική ενέργεια εγκυμονεί περιβαλλοντικούς κινδύνους, δημιουργώντας αμφιβολίες για το αν η Ρωσία, που είναι πλούσια σε πετρέλαιο, σκοπεύει να στραφεί στις ΑΠΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, o Πούτιν προσπαθεί να διατηρήσει τον ηγετικό ρόλο της Ρωσίας στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και σε αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

«Οι ανεμογεννήτριες, που είναι αρκετά διαδεδομένες στην Ευρώπη, φαίνεται να είναι περιβαλλοντικά φιλικές όμως στην πραγματικότητα σκοτώνουν πουλιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρωθυπουργός.

«Οι δονήσεις από τις ανεμογεννήτριες είναι τόσο ισχυρές που τα σκουλήκια βγαίνουν από το έδαφος, ενώ καλύτερα να μην αναφερθώ στους τυφλοπόντικες. Αυτό είναι πραγματικό περιβαλλοντικό πρόβλημα» προσέθεσε ο κ. Πούτιν, ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο η ηλιακή ενέργεια δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Η ενέργεια από ΑΠΕ περιορίζεται μόνο στο 1% της παραγόμενης ενέργειας στη Ρωσία, ωστόσο με βάση τα ενεργειακά προγράμματα που προωθεί ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μενβέντεφ το ποσοστό αυτό αναμένεται να φτάσει το 4,5% μέχρι το 2020.

Στα σχέδια συγκαταλέγεται και η ανέγερση ηλιακού πάρκου στη Ρωσία ισχύος 5 GW, με συμμετοχή της Siemens.

econews

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός