Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

14 Νοεμβρίου 2010

Ο όμιλος LVMH αποκτά μερίδιο στον Hermes









Ο πασίγνωστος όμιλος πολυτελών ειδών επεκτείνεται...

Οι δραστηριότητες του ομίλου LVMH στον οποίο ανήκουν οι εταιρίες Louis Vuitton, Givenchy, Dior, τα αρώματα Guerlain και οι σαμπάνιες Moet and Chandon και Dom Perignon, επεκτείνονται ακόμη περισσότερο.
add louis vuitton
Ο πρόεδρος της εταιρίας, επιχειρηματίας Bernard Arnault, διεκδίκησε και απέκτησε πριν μερικές μέρες το 17,1 % των μετοχών του γαλλικού οίκου Hermes με συνολικό κόστος 1,45 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου δύο δις δολάρια), χωρίς όμως καν να επιδιώκει κάποια εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο του οίκου.
add hermes
Η κίνηση αυτή καθιστά τον LVMH τον μεγαλύτερο μέτοχο του Hermes που είναι γνωστός για τα πολυτελή δερμάτινα είδη και τα μαντήλια του, ενώ το 70% παραμένει ακόμη στην οικογένεια –περίπου 40 άτομα!- τους κληρονόμους του χαρισματικού Jean-Louis Dumas, που οδήγησε την εταιρία σε μεγάλες δόξες και τεράστια κερδοφορία από τη δεκαετία του '70 που είχε αναλάβει τα ηνία της.
Από την επίδειξη του Hermes για την Άνοιξη -Καλοκαίρη 2011
Από την επίδειξη του Hermes για την Άνοιξη -Καλοκαίρη 2011

Κι επειδή η εταιρία εξακολουθεί να παραμένει κερδοφόρα -κατά πολύ και χάρη στην επέκταση της αγοράς της στην Ασία- εκπρόσωποι της LVMH φέρονται να δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να επέμβουν στην στρατηγική που ακολουθεί.
Όπως λέγεται άλλωστε, η απόκτηση των μετοχών ήταν πιθανώς μια κίνηση για να περάσει την περίοδο της οικονομικής ύφεσης χωρίς προβλήματα και για να αποφευχθεί επιπλέον η είσοδος μιας ξένης -μη γαλλικής εταιρίας- στην γνωστή γαλλική εταιρία Hermes।


agelioforos.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός