Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

25 Νοεμβρίου 2010

Δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες κατά της παχυσαρκίας






Η διατροφή που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και παράλληλα φτωχή σε κατεργασμένους υδρογονάνθρακες και άμυλο, όπως λευκό ψωμί και άσπρο ρύζι, είναι ιδανική για την απώλεια βάρους, χωρίς ακρότητες και…βάσανα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διατροφική έρευνα ευρωπαίων επιστημόνων. Οι ερευνητές θεωρούν, με βάση τα ευρήματά τους, ότι οι υπάρχουσες διατροφικές συστάσεις στην Ευρώπη «δεν είναι επαρκείς για να καταπολεμήσουν την παχυσαρκία».

Οι ερευνητές, υπό τον δρα Τόμας Μάινερτ Λάρσεν του Τμήματος Επιστημών της Ζωής του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό “New England Journal of Medicine”, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, ονόμασαν την έρευνά τους -που χρηματοδοτήθηκε με 14,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ- με το ελληνικό όνομα «Διογένης». Στην μελέτη συμμετείχε και η ελληνίδα διατροφολόγος Αγγελική Παπαδάκη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης.

«Αν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει να ακολουθήσετε μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες, με πιο πολύ άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα με λίγα λιπαρά και όσπρια, και παράλληλα με λιγότερες θερμίδες από επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ρύζι και ψωμί. Με αυτή τη δίαιτα, μπορείτε να τρώτε μέχρι να χορτάσετε, χωρίς να χρειάζεται να μετράτε τις θερμίδες και χωρίς να παχαίνετε», σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 772 οικογένειες από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, αποτελούμενες από 938 ενηλίκους ηλικίας 18 - 65 ετών και 827 παιδιά ηλικίας πέντε έως 17 ετών. Οι υπέρβαροι ενήλικες ακολούθησαν αυτή τη δίαιτα επί οκτώ εβδομάδες και έχασαν κατά μέσο όρο 11 κιλά ο καθένας.

Πηγή: (ΑΠΕ- ΜΠΕ)

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός