Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

30 Νοεμβρίου 2010

Το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης





Μικρότερο μεν λόγω περικοπών αλλά με έμφαση στην παγκόσμια ανεξάρτητη δημιουργία, ξεκινά στις 3 Δεκεμβρίου, το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Θα προβληθούν 169 ταινίες από 49 χώρες, από τις οποίες 16 στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα διεκδικώντας τον Χρυσό, Αργυρό και για πρώτη φορά και Χάλκινο Αλέξανδρο.

Μετά την περσινή αποχή των Ελλήνων κινηματογραφιστών, με αίτημα την ψήφιση νέου νόμου και ύστερα από την εξέλιξη του νέου νομοσχεδίου για τον κινηματογράφο, οι ελληνικές ταινίες επανέρχονται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Θα φιλοξενηθούν 23 ελληνικές ταινίες παραγωγής 2010, που δεν διεκδικούν πλέον τα βραβεία ποιότητας (τα οποία καταργήθηκαν από φέτος) αλλά το βραβείο κοινού.

"Ηταν η πιο δύσκολη διοργάνωση. Τελικά θα γίνει και θα γίνει και καλό" τόνισε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα και τις καινοτομίες της διοργάνωσης, μεταξύ των οποίων είναι και η μείωση των μελών της κριτικής επιτροπής του διεθνούς διαγωνιστικού σε 5 μέλη , με πρόεδρο τον Μισέλ Δημόπουλο, πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (1991-2005). Στην πενταμελή κριτική επιτροπή της Fipresci, πρόεδρος είναι η σουηδή κριτικός, Άννικα Γκούσταφσον.

Μιλώντας για το ακανθώδες θέμα των οικονομικών του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο Δ. Εϊπίδης, ανέφερε ότι ο φετεινός ετήσιος προϋπολογισμός μειώθηκε στο μισό, σε σύγκριση με τον περσινό. Από τα λίγο περισσότερα από 10 εκ. ευρώ, που κόστισαν το 2009 οι διοργανώσεις του Φεστιβάλ καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς (Φεστιβάλ ντοκυμαντέρ, και άλλες), ο προϋπολογισμός του 2010 κατέβηκε στα 5 εκ. 700 χιλιάδες ευρώ. Από αυτά, 2,5 εκ. ευρώ αναλογούν στην διοργάνωση του δεκαήμερου 3-12 Δεκεμβρίου. (1 εκ. 250 χιλιάδες ευρώ επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού και το άλλο 1,5 εκ. ευρώ από χορηγίες και τα εισιτήρια που κόβει το Φεστιβάλ).

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός