Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

23 Νοεμβρίου 2010

Εσείς ξέρετε τι ώρες πρέπει να κοιμάστε ???

Γνωρίζετε ότι η ώρα που ξεκινάτε την δουλειά σας έχει σημαντική επίπτωση στην καθημερινότητά σας καθορίζοντας τα επίπεδα κόπωσης αλλά και την ποιότητα του ύπνου σας; 
 
Σύμφωνα με σχετική έρευνα η κατανάλωση ενέργειας που χρειάζεται για την διεκπεραίωση των καθημερινών σας εργασιών είναι εξίσου σημαντική με την χρονική στιγμή κατά την οποία την ξεκινάτε.
Μάλιστα, οι επιστήμονες καταδεικνύουν ως ιδανική ώρα  έναρξης της εργασιακής ημέρας τις 9:00 το πρωί σε αντίθεση με το εργασιακό ωράριο που ξεκινάει στις 8:00 το πρωί ή και νωρίτερα και που δεν ενδείκνυται για μια ξεκούραστη μέρα κατά το σχόλασμα ή και ήσυχο ύπνο κατά την διάρκεια της νύχτας.
Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός πως οι εργασίες που ξεκινούν μετά τα μεσάνυχτα προσέφεραν στους εθελοντές της έρευνας καλύτερα επίπεδα ζωής και ύπνου με μειωμένα επίπεδα κόπωσης σε σύγκριση με εκείνες που το… «κουδούνι» χτυπάει έστω και μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα.
Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν από την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου σε ομάδες εργοδοτών προκειμένου να τα εξετάσουν και ενδεχομένως να υπάρξουν στο μέλλον πιο «ευνοϊκές» συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους αλλά και μεγιστοποίηση της απόδοσης και της παραγωγικότητάς τους στον εργασιακό χώρο.

Βέβαια είναι σαφές πως ακόμη και αν υπήρχε το ενδεχόμενο κάποτε να ισχύσει ένα κοινό ωράριο έναρξης για όλους τους εργαζόμενους δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα διαμαρτύρονταν δεδομένου ότι υπάρχει αντίφαση απόψεων σχετικά με το πόσο εξυπηρετικό είναι ένα  "εργασιακά" κενό πρωινό ή απόγευμα.
Πηγή:myself.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός