Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

25 Νοεμβρίου 2010

Ο Ομπάμα... μεγαλώνει την τρύπα του όζοντος!






Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ήταν, το έτος 2010, ο μεγαλύτερος παραγωγός αερίων του θερμοκηπίου, καθώς οι εκπομπές εξαιτίας των μετακινήσεών του «ζυγίζουν» σχεδόν όσο αυτές των προέδρων του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Κίνας μαζί, όπως αναφέρει το περιοδικό Terra Eco.

Ανάμεσα στην 1η Ιανουαρίου και την 31η Οκτωβρίου, οι μετακινήσεις του Μπαράκ Ομπάμα με το προεδρικό αεροσκάφος, το γνωστό «Air Force One», προκάλεσαν την εκπομπή 20.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για 150.000 χιλιόμετρα διαδρομών εντός των ΗΠΑ και 50.000 διεθνώς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του περιοδικού, το οποίο ειδικεύεται στην αειφόρο ανάπτυξη.

Τον Αμερικανό πρόεδρο ακολουθεί ο πρόεδρος του Μεξικού και οικοδεσπότης της επερχόμενης συνόδου για το Κλίμα, στο Κανκούν, Φελίπε Καλντερόν, με τις μετακινήσεις του να έχουν εκλύσει στην ατμόσφαιρα 7.120 τόνους CO2. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα με 7.033 τόνους CO2, κυρίως εξαιτίας των μετακινήσεών του για την υποστήριξη της Ντίλμα Ρούσεφ στις προεδρικές εκλογές και αμέσως μετά ο Κινέζος πρόεδρος, Χου Ζιντάο, με 7.025 τόνους CO2, ο οποίος έχει κάνει τα λιγότερα, αλλά και τα πιο μακρινά ταξίδια.

Στην έκτη θέση, μετά τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, βρίσκεται ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έχει στο ιστορικό του, για το 2010, 2.900 τόνους CO2.

protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός