Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

12 Νοεμβρίου 2010

Κινητά τηλέφωνα: Άλμα σημείωσε το λειτουργικό Android, ξεπερνώντας iPhone και BlackBerry

















Το λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα «Android», το οποίο δημιουργήθηκε από την Google

«σκαρφάλωσε» φέτος, κατά το τρίτο τρίμηνο, στην δεύτερη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων στην κατηγορία των smartphones, επισκιάζοντας το iPhone και το BlackBerry, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ερευνών Gartner .

Σε μία αγορά η οποία έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τις πωλήσεις των smartphones να έχουν φτάσει τα 81 εκατομμύρια, το μερίδιο αγοράς του Android ανήλθε στο 25,5%, ενώ πέρσι βρισκόταν στο 3,5%, πρόσθεσε η Gartner.

Το σύστημα Symbian της Nokia παραμένει πρώτο παγκοσμίως, αλλά το μερίδιο αγοράς του παρουσίασε πτώση από το 44,6% στο 36,6%.

Σημαντική πτώση σημείωσε και το λειτουργικό της BlackBerry, που έπεσε από την 2η στην 4η θέση, ενώ το μερίδιο αγοράς μειώθηκε από 20,7% σε 14,8%.

Το iPhone της Apple βρίσκεται στην τρίτη θέση.

«Οι δημιουργοί λειτουργικών συστημάτων για τα smartphones έχουν εισέλθει σε μια περίοδο ραγδαίων αλλαγών. Κάθε πλατφόρμα που δεν μπορεί να καινοτομήσει γρήγορα χάνει τους προγραμματιστές, τους κατασκευαστές, τους πιθανούς συνεργάτες και τους τελικούς χρήστες», σημείωσε η ανακοίνωση της Gartner.


aggelioforos.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός