Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

10 Δεκεμβρίου 2011

Από υποσιτισμό απειλούνται πάνω από 1 εκατ. παιδιά


Ο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει για τον Νίγηρα, προειδοποιεί η UNICEF Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά διατρέχουν κίνδυνο σοβαρού υποσιτισμού στη ζώνη του Σάχελ στη Δυτική Αφρική το νέο έτος, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF.





Ο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει για τον Νίγηρα, όπου περισσότερα από τα μισά χωριά της χώρας θεωρούνται ευάλωτα όσον αφορά την ασφάλεια τροφίμων.

Η UNICEF απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 65 εκατ. δολαρίων ώστε να καλυφθούν οι διατροφικές και ιατρικές ανάγκες στην περιοχή αυτή.

«Η κρίση είναι ιδιαίτερα σκληρή για τα παιδιά» επισήμανε ο αξιωματούχος της UNICEF Ντέιβιντ Γκρίσλι. «Δεν απευθύνουμε ελαφρά τη καρδία τις εκκλήσεις μας, αλλά το μέγεθος της ανάγκης που υπάρχει αξιώνει μια άμεση απάντηση» σημείωσε.

«Μπορεί να αποφευχθεί μια τραγωδία. Η έκκληση θα επιτρέψει να γίνει κάθε τι δυνατό ώστε να προληφθούν τα είδη των ασθενειών που απειλούν τους ευάλωτους πληθυσμούς» κατέληξε ο Γκρίσλι.

Ο Νίγηρας είναι μία από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο.

Οι παρατεταμένες ξηρασίες και οι απρόβλεπτες βροχοπτώσεις στη χώρα αυτή έχουν προκαλέσει την απώλεια των εισοδημάτων πολλών πολιτών της, οι οποίο προηγουμένως στηριζόντουσαν στα έσοδά τους από τα γεωργικά προϊόντα για να συντηρούν τις οικογένειές τους.



www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός