Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

24 Δεκεμβρίου 2011

Τους μοίρασαν ψάρια στην Β Κορέα και κλαίγανε από χαρά!!


Καθώς το καθεστώς της Βόρειας Κορέας οργανώνει τη μεταβίβαση της εξουσίας μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές της Βόρειας Κορέας μοίρασαν φρέσκα ψάρια στους κατοίκους της Πιονγκγιάνγκ, ένα σπάνιο έδεσμα για την πάμφτωχη χώρα.Σύμφωνα με την εφημερίδα του Κόμματος των Εργατών, Ροντόνγκ Σινμούν, η διανομή των ψαριών είχε διαταχθεί από τον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ, μία ημέρα πριν από το θάνατό του, το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τη διανομή επέβλεψε ο γιος και διάδοχός του, Κιμ Γιονγκ-Ουν.

"Έμποροι και πολίτες ξέσπασαν σε λυγμούς μέσα στα καταστήματα της πρωτεύουσας την Παρασκευή" σημειώνει η εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει και φωτογραφίες με νοικοκυρές να κλαίνε από χαρά μπροστά σε λεκάνες γεμάτες με ψάρια.

Έμποροι που μίλησαν στην εφημερίδα φέρονται να είπαν ότι αυτό το δώρο της οικογένειας Κιμ δείχνει "τη στοργική αφοσίωσή τους στο λαό" και ότι κανένα άλλο έθνος στον κόσμο δεν έχει τόσο καλούς και γενναιόδωρους ηγέτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θεωρούνται προνομιούχοι σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Στην Πιονγκγιάνγκ ζουν στελέχη του κόμματος και του στρατού, κρατικοί υπάλληλοι και άλλοι πολίτες επιλεγμένοι από το καθεστώς.

Ο εφοδιασμός τους με τρόφιμα είναι συνήθως πιο τακτικός, ενώ τους παρέχονται σπίτια και καλύτερη εκπαίδευση.
www.protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός