Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

17 Δεκεμβρίου 2011

To πράσινο τσάι πολεμά την «κακή» χοληστερόλη

Πράσινο τσάι. Η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση του πράσινου τσαγιού είναι γνωστή, ενώ παράλληλα κρατά το πνεύμα σου κοφτερό και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Αυτά δεν είναι ήδη αρκετά για να ξεκινήσεις να το πίνεις σαν τρελός!Σε πρόσφατη νέα έρευνα στην Ουάσιγκτον το πόρισμαείναι ότι ρίχνει και τα επίπεδα της χοληστερόλης στον οργανισμό!Φυσικό πόλεμο ενάντια στην «κακή» χοληστερόλη εξαπολύει το πράσινο τσάι σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες

Ένα φλιτζάνι ή μια κάψουλα πράσινου τσαγιού την ημέρα την «κακή» χοληστερόλη κάνουν πέρα, σύμφωνα με νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Επιστημών Υγείας Ουέστερν (WUHS), με σχετική τους δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «Journal of the American Dietetic Association», η συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού ή η λήψη συμπληρωμάτων του είναι ικανή να ρίξει τις τιμές της λεγόμενης κακής χοληστερόλης (LDL) στον οργανισμό πέντε με έξι μονάδες χαμηλότερα συγκριτικά με εικονικά φάρμακα ή άλλες θεραπείες.

Στο πλαίσιο της μελέτη τους, οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα 20 προηγούμενων μελετών, που είχαν ως αντικείμενο την επίδραση του πράσινου τσαγιού ή συμπληρωμάτων πράσινου τσαγιού στον οργανισμό και στις οποίες είχαν λάβει μέρος συνολικά 1.415 ενήλικες.

Μικρά αλλά 100% φυσικά οφέλη

Από την ανάλυση των δεδομένων φάνηκε λοιπόν, ότι το πράσινο τσάι ως ρόφημα ήταν πιο αποδοτικό στον πόλεμο κατά της χοληστερόλης σε σχέση με τις κάψουλες.

Η κύρια ερευνήτρια της μελέτης δρ Ολίβια Φουνγκ υπογράμμισε ότι τα οφέλη που παρατηρήθηκαν για τον οργανισμό μπορεί να ήταν μικρά, αλλά παρόλα αυτά ήταν φυσικά.

«Εάν κάποιος λαμβάνει ήδη φάρμακα κατά της χοληστερόλης, τότε καλό θα ήταν να τα συνεχίσει και να μην προσπαθήσει να τα αντικαταστήσει με πράσινο τσάι ή συμπληρώματα πράσινου τσαγιού» τόνισε.

Έσπευσε να προσθέσει ωστόσο, ότι η υιοθέτηση της κατανάλωσης πράσινου τσαγιού σε καθημερινή βάση θα μπορούσε να βοηθήσει στην βελτίωση των τιμών της χοληστερόλης.

Τέλος, οι επιστήμονες δεν εντόπισαν στοιχεία που να συνδέουν την ενίσχυση της «καλής» χοληστερόλης ή τη μείωση των τριγλυκεριδίων με την κατανάλωση πράσινου τσαγιού.


πηγή

www.tovima.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός