Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

26 Δεκεμβρίου 2011

Eίναι λογικό να επιτρέπεται το τσιγάρο και να απαγορεύεται το ηλεκτρονικό!

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση για απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων που περιέχουν νικοτίνη, ο καθηγητής Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αριστείδης Τσατσάκης παίρνει θέση και λέει πως η χρήση τους είναι πιο ασφαλής από αυτήν του συμβατικού.





Μάλιστα, όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ηλεκτρονική εφημερίδα Patris.gr, στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διενεργούνται σχετικές μελέτες και τα αποτελέσματα τους θα δημοσιευτούν σύντομα. «Οπωσδήποτε όμως δεν υπάρχουν οι τοξικές και καρκινογόνες ουσίες (στα ηλεκτρονικά τσιγάρα) που παράγονται από την καύση του συμβατικού τσιγάρου» ανέφερε ο κ. Τσατσάκης

Οι αντιδράσεις μετά την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι έντονες αφού εκατοντάδες είναι εκείνοι που έσπευσαν να αγοράσουν τις συσκευές σε μία προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος. Τόσο οι καταναλωτές όσο και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων τέτοιων συσκευών διαμαρτύρονται ευλόγως για τη χρονική συγκυρία που ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων επέλεξε να εφαρμόσει το νόμο και να απαγορεύσει την κυκλοφορία των ηλεκτρονικών τσιγάρων με νικοτίνη και αποδίδουν την απόφαση αυτή στις πιέσεις που ασκούν κυρίως οι καπνοβιομηχανίες.

Πολλοί χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου υπογραμμίζουν ότι όλος αυτός ο θόρυβος τούς έχει προκαλέσει πανικό αφού ουδείς τους είχε ενημερώσει εγκαίρως για το εάν οι επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ή όχι επιβλαβείς.

Μόλις πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έσπευσε να επισημάνει ότι «οι χρήστες εισπνέουν νικοτίνη και πιθανώς πολλές άλλες τοξικές ουσίες, για τις οποίες δεν είμαστε σίγουροι», προκαλώντας σύγχυση σε χιλιάδες χρήστες, τους οποίους ουδείς είχε ενημερώσει για τους ενδεχόμενους κινδύνους.

Τσατσάκης: «Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο ασφαλές»

«Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη γνώση για να αντιληφθεί κάποιος ότι οπωσδήποτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο ασφαλές από το κάπνισμα ενός συμβατικού τσιγάρου» επισήμανε στην «Patris» ο Καθηγητής τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Οι επιπτώσεις στην υγεία από το κάπνισμα σε πάρα πολλά συστήματα του οργανισμού είναι γνωστές. Προκαλεί καρκίνο, αναπνευστικά προβλήματα κλπ, τα οποία έχουν καταγραφεί. Τώρα το να επιτρέπει κάποιος το συμβατικό τσιγάρο και να απαγορεύει το ηλεκτρονικό, δεν είναι και τόσο κατανοητό. Οπωσδήποτε κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτό.

Κατά τη γνώμη μου, επειδή είναι γνωστό ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο κυκλοφορεί και σε χώρες του εξωτερικού, νομίζω ότι η κίνηση αυτή του υπουργείου σχετίζεται μάλλον με το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες που τώρα κυκλοφορούν αυτές τις συσκευές και τα ανταλλακτικά του ηλεκτρονικού τσιγάρου, δεν έχουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις»


Πηγή

www.tsantiri.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός