Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

21 Φεβρουαρίου 2011

Πιο φλύαροι οι άντρες από τις γυναίκες!



Κι όμως υπάρχει έρευνα που υποστηρίζει ότι οι γυναίκες μιλάνε λιγότερο από τους άντρες! Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να πείσει κάποιον αναγνώστη αλλά σύμφωνα με ερευνητές το γυναικείο φύλο ναι, έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί καλύτερα από το ανδρικό.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ διαπίστωσαν ότι οι άνδρες χρησιμοποιούν περισσότερο τον λόγο καθημερινά, αλλά τον χειρίζονται χειρότερα σε κοινωνικές περιστάσεις, χρησιμοποιούν επανειλημμένως τις ίδιες λέξεις και κάνουν μη πειστικές φιλοφρονήσεις, μελετώντας τον τρόπο επικοινωνίας των δύο φύλων.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι όταν η συζήτηση επικεντρωνόταν σε σοβαρά θέματα, όπως η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, οι άνδρες και οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν παρεμφερώς το λόγο, αλλά διέφεραν κατά πολύ όταν καλούνταν να σχολιάσουν κοινωνικά θέματα.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρίας Sheilas' Wheels, είχαν καλύτερα επικοινωνιακά χαρίσματα και χρησιμοποιούσαν μεγαλύτερη ποικιλία λέξεων σε κοινωνικές περιστάσεις, ενώ οι άνδρες δυσκολεύονταν στο χερισμό της γλώσσας.

Η ομάδα του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ κοινώς, συνέβαλε στο να απομυθοποιήσει την επικρατούσα άποψη που θέλει τις γυναίκες να φλυαρούν, αντίθετα διαπίστωσε ότι οι άνδρες έχουν αυτή την τάση.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός