Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

29 Νοεμβρίου 2011

Ξεσκεπάστηκε μεγάλη κομπίνα με SMS σε κινητά


Δεκάδες τα θύματα στη χώρα μας Μία τεράστια κομπίνα εντόπισαν αστυνομικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος σε βάρος πολιτών μέσω μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα.





Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.

Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει σε μεγάλο διαγωνισμό τεράστια χρηματικά ποσά.

Οι άγνωστοι ζητούν από τον κάτοχο να ενημερώσει την άγνωστη εταιρεία στέλνοντας το mail, τα προσωπικά στοιχεία καθώς επίσης και τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού προκειμένου να του βάλουν, δήθεν, τα χρήματα.

Μόλις το θύμα ενημερώσει τους αγνώστους, οι δράστες προχωρούν με χρήση πλαστών καρτών, στην ανάληψη των χρημάτων που αναφέρονται στο λογαριασμό καταθέσεων του θύματος. Τη μέθοδο αυτή εφάρμοσαν αρχικά στην Ελλάδα και αργότερα στο εξωτερικό μέλη της νιγηριανής μαφίας.

Η μέθοδος έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και εμπλέκονται κακοποιοί από διάφορες χώρες. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν πέσει θύματα δεκάδες πολίτες.

Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής :

«YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com»



www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός