Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

20 Νοεμβρίου 2011

"Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας" το 2014 η Θεσσαλονίκη



«Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το έτος 2014 αναδείχθηκε η Θεσσαλονίκη στην Μπράγκα της Πορτογαλίας, όπου αντιπροσωπεία του Δήμου παρουσίασε την τελική πρόταση διεκδίκησης του τίτλου.
Το Ιβάνοφο ήταν ο ισχυρότερος αντίπαλος της Θεσσαλονίκης στη μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου στο διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στη Μπράγκα της Πορτογαλίας.
Η επιτροπή, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας αξιολογώντας τις προτάσεις των τριών υποψήφιων πόλεων, του Ιβάνοφο, του Ηρακλείου και της Θεσσαλονίκης έδωσε τελικά τον τίτλο στη Θεσσαλονίκη.
"Η κατάκτηση του τίτλου αποτελεί δικαίωση του αγώνα που έκαναν οι εθελοντές μαζί με το δήμο Θεσσαλονίκης, έστω κι αν είχαν πολύ λιγότερο χρόνο για την προετοιμασία της υποψηφιότητας σε σύγκριση με τις άλλες δύο υποψήφιες πόλεις", τόνισε η αντιδήμαρχος νεότητας, αθλητισμού και εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου, μέλος της αντιπροσωπείας που μετέβη στη Μπράγκα της Πορτογαλίας για την παρουσίαση της τελικής πρότασης.
Η Θεσσαλονίκη εισήλθε στη μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου φέτος το Φεβρουάριο, ενώ οι άλλες δύο πόλεις είχαν ξεκινήσει τις προετοιμασίες από τον προηγούμενο χρόνο.
Η αντιπροσωπεία του δήμου, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας του προγράμματος «Θεσσαλονίκη υποψήφια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ελευθεριάδης, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», Άννα Ευθυμίου και το μέλος της ομάδας εργασίας εκπρόσωπος του Unesco Youth Club Θεσσαλονίκης Μπάμπης Παπαϊωάννου, επιστρέφει σήμερα από την Πορτογαλία.


Μεγάλη γιορτή στις 22 Νοεμβρίου

Στις 22 Νοεμβρίου θα διοργανωθεί μεγάλη γιορτή για τη νίκη της Θεσσαλονίκης, στο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου. Μία τεράστια τούρτα, δημιουργία, αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων της πόλης, υποστηρικτών και χορηγών της προσπάθειας θα περιμένει όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη γιορτή.
Το Δεκέμβριο θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών πόλεων που είχαν τα προηγούμενα χρόνια τον τίτλο της "Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014" διήμερο συνέδριο με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, όπως ανακοίνωσε η κ. Πασχαλίδου.
Το συνέδριο οργανώνει η Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία νέας Γενιάς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ευρωβουλευτή Χρυσούλα Παλιαδέλη.
Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας θα είναι ανοιχτές και θα μπορούν να συμμετάσχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις και εθελοντές.
Ο θεσμός της "Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας" ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ, με στόχο να δοθεί προτεραιότητα στα ζητήματα και τους τομείς που αφορούν τους νέους και τις νέες στην Ευρώπη.
«Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» 2010 αναδείχθηκε το Τορίνο της Ιταλίας και φέτος τον τίτλο φέρει η Αμβέρσα, στο Βέλγιο. Το 2012 το τίτλο θα έχει η Μπράγκα της Πορτογαλίας και το 2013 το Μάριμπορ της Σλοβενίας.

agelioforos.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός