Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

26 Ιανουαρίου 2013

Πώς να απαλλαγείτε από 6 κακές συνήθειες

Κάθε νέα χρονιά, εκτός από χαρά φέρνει μαζί της και την «κακή συνήθεια» της συνειδητοποίησης και απόφασης για αλλαγή. Εκτός όμως από τις κλασικές και κοινά αποδεκτές συνήθειες (π.χ κάπνισμα, κακή διατροφή κλπ) υπάρχουν και κάποιες άλλες κακές συνήθειες, από τις οποίες επιτέλους πρέπει να απαλλαγείτε. Δείτε τον τρόπο.

Τρώτε τα νύχια σας;
Γιατί έχει σημασία: Πρόκειται για μία ανθυγιεινή συνήθεια, η οποία δίνει πρόσφορο έδαφος στα μικρόβια να εισχωρήσουν στον οργανισμό σας. Εάν μάλιστα είστε από τους «φανατικούς», που ροκανίζουν και τα πετσάκια, τότε αυξάνετε τον κίνδυνο να πάθετε μόλυνση των νυχιών. Όπως οι περισσότεροι «εθισμοί», έτσι και το να μασάτε τα νύχια σας είναι δείγμα συναισθηματικών προβλημάτων, όπως είναι το άγχος και το στρες.

Πώς να σταματήσετε: Υπάρχουν αρκετές επιλογές. Η πιο απλή είναι να αγοράσετε από ένα φαρμακείο τα ειδικά άχρωμα βερνίκια νυχιών, τα οποία έχουν ιδιαίτερα πικρή και αηδιαστική γεύση, κάτι που θα σας αποτρέψει από το να συνεχίσετε να ροκανίζετε τα νύχια σας. Αλλά και αν μασάτε τσίχλα μπορείτε να «ξεγελάσετε» τον εαυτό σας και να απαλλαγείτε από την ονυχοφαγία. Εάν πάλι καταφέρετε να βρείτε τη ρίζα του κακού, αν δηλαδή μασάτε τα νύχια σας λόγω μίας συγκεκριμένης κατάστασης, η οποία σας αγχώνει, τότε μπορείτε να αναζητήσετε πιο βαθιές λύσεις με έναν ειδικό.

Πάγος, ο ...γευστικός
Γιατί έχει σημασία: Το σύνδρομο «πίκα» είναι μία ασθένεια όπου οι πάσχοντες έχουν την τάση να καταναλώνουν μη βρώσιμες ουσίες, όπως είναι το χαρτί, ο πάγος κλπ. Πολλές φορές μπορεί να προέρχεται από κάποια έλλειψη στον οργανισμό, όπως είναι αυτή του σιδήρου, η αναιμία ή μπορεί να είναι δείγμα συναισθηματικών προβλημάτων, όπως συμβαίνει στην περίπτωση με τον πάγο, που υποδηλώνει συνήθως άγχος ή μία ψυχαναγκαστική- καταναγκαστική διαταραχή.

Πώς να σταματήσετε: Φτιάξτε ένα ρόφημα χωρίς πάγο για να αποφύγετε τον πειρασμό. Καλό θα ήταν επίσης να μιλήσετε με τον γιατρό σας και να ελέγξετε εάν έχετε κάποια έλλειψη στοιχείων στον οργανισμό σας.

Φακοί επαφής και τη νύχτα
Γιατί έχει σημασία: Ο βασικός κίνδυνος που διατρέχετε είναι μόλυνση στα μάτια σας. Εάν μάλιστα επιμένετε να κοιμάστε χωρίς να αφαιρείτε τους φακούς επαφής σας, τότε εμποδίζετε τα μάτια σας να πάρουν το απαραίτητο οξυγόνο, που χρειάζονται και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να επιφέρει ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα, μέχρι και τύφλωση.

Πώς να σταματήσετε: Για να απαλλαγείτε από την κακή αυτή συνήθεια, κάθε φορά που επιστρέφετε σπίτι σας, προσπαθήστε να βγάλετε κατευθείαν τους φακούς και να φορέσετε τα γυαλιά σας. Εάν πάλι σας είναι δύσκολο να το κάνετε, επιλέξτε εκείνους τους φακούς που είναι για παρατεταμένη χρονική χρήση και δεν επιβαρύνουν τα μάτια όταν κοιμάστε. Μιλήστε με τον οφθαλμίατρό σας για την καλύτερη δυνατή λύση.

Κρακ, κρακ, κρακ
Γιατί έχει σημασία: Στην πραγματικότητα, δεν είναι ιδιαίτερα κακή ή επιβλαβής για την υγεία σας, συνήθεια αλλά μπορεί να σας απομωνώσει...κοινωνικά. Το να «σπάτε» τα δάχτυλά σας, όσο και αν επέμενε η μητέρα σας ότι θα πάθετε αρθρίτιδα, δεν ισχύει, απλά αυξάνετε τον κίνδυνο να μετατοπίσετε κάποιο δάχτυλο κατά λάθος. Μπορεί η αίσθηση να είναι ανακουφιστική για εσάς, αλλά συνήθως δε συμβαίνει το ίδιο με τους γύρω σας, οι οποίοι μάλλον εκνευρίζονται από τον ήχο.

Πώς να σταματήσετε: ο ιδανικός τρόπος για να σταματήσετε να «σπάτε» τα δάχτυλά σας, είναι μάλλον να τα απασχολείτε με κάτι άλλο, λιγότερο...ενοχλητικό. Για το λόγο αυτό, ξεχάστε το τσιγάρο ή τα κομπολόγια κάθε τύπου. Οι μικρές μπάλες για τη διαχείριση του άγχους, ίσως είναι μία πρώτη κίνηση.

Άλλα δέκα λεπτάκια μόνο
Γιατί έχει σημασία: Αν έχετε την τάση να κλείνετε το ξυπνητήρι σας, για να κερδίσετε 10 ακόμα λεπτάκια χουζουρέματος, κατά πάσα πιθανότητα θα αργήσετε να σηκωθείτε και θα τρέχετε αλλόφρονες γιατί δεν προλαβαίνετε. Βέβαια, το πρωινό ξύπνημα, το οποίο κανείς δεν (πρέπει να) αγαπά είναι βασανιστικό και δεν συνηθίζεται εύκολα, αλλά με το να κοιμάστε και να ξυπνάτε δύο με τρεις φορές κάθε πρωί για 10 ακόμα λεπτά, μειώνετε την ποιότητα του ύπνου σας, προκαλώντας παράλληλα προβλήματα στην καθημερινότητα σας.
Πώς να σταματήσετε:

Εάν δεν καταφέρετε να αλλάξετε ωράριο στη δουλειά, προσπαθήστε τουλάχιστον να απολαμβάνετε έναν 8ωρο ύπνο κάθε βράδυ. Επιλέξτε την ώρα, την οποία πρέπει να σηκωθείτε από το κρεβάτι, αφαιρέστε 8 ώρες (και μισή μέχρι να κοιμηθείτε πραγματικά) και με τον καιρό θα συνηθίσετε. Απλά μαθηματικά και καλή επιτυχία.

Ένα σνακ πριν τον ύπνο
Γιατί έχει σημασία: Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν τρώτε κάποιο σνακ αργά τη νύχτα, επιβραδύνετε τον μεταβολικό σας ρυθμό. Επιπλέον, το σώμα σας θα πρέπει μετά να μεταβολίσει το συγκεκριμένο φαγητό, κάτι που θα κάνει ενώ κοιμάστε, αντί να απασχολείται με το να κάψει το λίπος. Επιπλέον, το σνακ κατά τις βραδινές ώρες, προκαλεί ταχυκαρδία, η οποία εμποδίζει τον οργανισμό να ηρεμήσει και να απολαύσει τον ύπνο του.

Πώς να σταματήσετε: Αρχικά, αναλογιστείτε γιατί το κάνετε αυτό. Καταναλώνετε πολύ ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, δε χορταίνετε με τα γεύματά σας ή μήπως απλά βαριέστε; Φτιάξτε ένα διατροφικό πρόγραμμα, το οποίο θα σας επιτρέπει να τρώτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αποφεύγοντας την αίσθηση της πείνας.





Πηγή...ofono.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός